ΠΟΕΔΗΝ: «Ο κατήφορος των νοσοκομείων δεν έχει τέλος»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
κτιριακές εγκαταστάσεις υπό κατάρρευση, βρώμικες τουαλέτες, περιστέρια πάνω στα γεύματα των ασθενών, από όλα τα ...κακά έχει η καταγγελία που έκανε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τον Ερυθρό.

Διαβάστε παρακάτω τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Ποντίκια στη Ψυχιατρική κλινική. Άθλια κτιριακή κατάσταση. Επιστολή της Διευθύντριας ιατρού που περιγράφει την τραγική κατάσταση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ: Παρά τα όσα λέει ο Διοικητής τα περιστέρια ορμάνε στο φαγητό των ασθενών στις κλινικές του Νοσοκομείου Ερυθρός.

Δείτε φωτογραφίες


Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη. Η κατάσταση ημέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία κοινοποιούμε. Σε ένα Νοσοκομείο που αυξήθηκε κατά πολύ η ζήτηση των υπηρεσιών λόγω των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι περισσότεροι εξ’ αυτών διαβιούν στο κέντρο φιλοξενίας τη Μόρια το οποίο θυμίζει μεσαιωνικές φυλακές.

Στην επιστολή της η Διευθύντρια ιατρός προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες Νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο. Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα των αποχετεύσεων, μολύνονται οι χώροι της κλινικής από τα ποντίκια, κ.α.

Ανεπαρκείς χώροι υγιεινής, ρήγματα στους τοίχους.

Τον χώρο αυτό, επισκέφθηκε ο Πολάκης αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα τίποτα. Την ακαταλληλότητα της κλινικής ανέδειξε και η ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούλιο του 2018. Δείτε φωτογραφίες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου ο Ερυθρός Σταυρός, έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα.

Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι Νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν.

Και μετά έχει το θράσος να μιλάει.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν