ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χωρίς ασανσέρ- Λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως επισημαίνουν από την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Αλεξάνδρας εφημερεύει κάθε 4 ημέρες σε γενική εφημερία, κάθε δεύτερη ημέρα για γυναικολογικά περιστατικά και κάθε ημέρα για μαιευτικά περιστατικά. Το επισκέπτονται στις εφημερίες δεκάδες γυναίκες (περί τις 120) και εκατοντάδες ασθενείς (περί τους 250). Δεκάδες ασθενείς καθημερινά εισάγονται για νοσηλεία. Αλλά διαθέτει 6 ασανσέρ και είναι όλα χαλασμένα... Για το θέμα α πραγματοποιήσουν αύριο παράσταση διαμαρτυρίας.

Από την ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν ότι εδώ και ένα χρόνο υπάρχει πρόβλημα με τα ασανσέρ που κάθε ημέρα είναι εκτός λειτουργία τα περισσότερα. Το θέτουν οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται οι ασθενείς χωρίς να συγκινείται η διοίκηση. Σήμερα η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Λειτουργεί το ένα εκ των έξι κάθε ημέρα για κάποιες ώρες και μετά χαλάει. Μένουν ασθενείς εγκλωβισμένοι μεταξύ των ορόφων και καλείται η πυροσβεστική να απεγκλωβίσει ασθενείς και συνοδούς.

Λένε συγκεκριμένα:

Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στο 3 όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά με σοβαρά προβλήματα υγείας από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους να ανεβοκατεβαίνουν στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία.

Στο 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.

Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ ασθενείς μεταξύ των ορόφων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου περί άλλων τυρβάζει. Ασχολείται με ρουσφετολογικές μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Χωρίς εισηγήσεις των Διευθυντών αναστατώνοντας παραπέρα τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Πλεονασματικό Νοσοκομείο χωρίς ευρώ να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τα ασανσέρ, εκτός κι αν χρειαζόμαστε και εδώ Δωρεές από κάποιο Ίδρυμα!!!

Δυστυχώς η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Την Πέμπτη 4/ 10/2018 στις 11:30 πμ στο Νοσοκομείο θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ