ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καταγγελίες εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων Νίκαιας, Σαντορίνης

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΟΕΔΗΝ
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τους διοικητές των νοσοκομείων της Νίκαιας και της Σαντορίνης, με… φόντο αναρτήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τους διοικητές των νοσοκομείων της Νίκαιας και της Σαντορίνης, με… φόντο αναρτήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία δίνει στη δημοσιότητα την κλήση σε απολογία εργαζομένου, ο οποίος άσκησε κριτική στον διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας Ευθύμιο Γεωργόπουλο. Η κριτική έγινε με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του εργαζομένου στο Facebook.

Αναφερόμενη, εξ άλλου, η ΠΟΕΔΗΝ σε χθεσινή ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, σχολιάζει ότι επιβεβαιώνει πλήρως την άποψή της πως «χρεώνει στην «μαύρη αγορά» τις υπηρεσίες που προσφέρει στους τουρίστες».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, παρά το κακό που προκάλεσε, έχει το θράσος να καλεί σε απολογία συνάδελφο που άσκησε κριτική στο Facebook», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της. Και δημοσιοποιεί το έγγραφο της κλήσης του εργαζομένου σε απολογία.

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι ο διοικητής εξακολουθεί να προκαλεί με τις αποφάσεις του και υπενθυμίζει όλες τις καταγγελίες που έχει κάνει εις βάρος του. Η πιο πρόσφατη είναι «άκρως παράνομη πράξη να αναθέσει τον εντοπισμό των παράνομων αποκλειστικών σε πενταμελή επιτροπή νόμιμων αποκλειστικών».

Την ίδια στιγμή, το Νοσοκομείο Νίκαιας «βρίσκεται σε κακά χάλια, σκουπίδια μολυσματικά μεταφέρονται στο ασανσέρ με ασθενείς, ράντζα ακόμα και στα σκαλιά».

Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει με τον διοικητή του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ο οποίος «μας βρίζει ενώ παραδέχεται ότι οι τουρίστες πληρώνουν τις αξονικές στη «μαύρη αγορά»».

Ο κ. Πανοτόπουλος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την απόδειξη από εξετάσεις που έκανε τουρίστας σε ιδιωτικό κέντρο. Το κέντρο τον χρέωσε σχεδόν 1.900 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κ. Πανοτόπουλος παραθέτει τον τιμοκατάλογο των αξονικών εξετάσεων για τους τουρίστες στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Οι τιμές είναι ως εξής:

Άνω κοιλίας                       200€

Κάτω κοιλίας                     200€

Οπισθίου περιτοναϊκού  200€

Σκιαγραφικό                     15€

ΣΥΝΟΛΟ                            615€

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιτείνει πως «στα Δημόσια Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των διπλανών νησιών των Κυκλάδων και σε όλη τη χώρα, στους τουρίστες χρεώνουν ανά αξονική:

Άνω κοιλία                         70,11€

Κάτω κοιλία                       70,11€

Οπισθίου περιτοναϊκού   70,11€

Σκιαγραφικό                      0€

ΣΥΝΟΛΟ                            210,33€

«Δηλαδή οι τουρίστες για τις ίδιες εξετάσεις πληρώνουν 400€ παραπάνω στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Μας κάνει ρεζίλι διεθνώς και πανηγυρίζει για την παρανομία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Και προσθέτει πως με την ανάρτησή του αυτή ο κ. Πανοτόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες της.