ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Σάμου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Για "τραγική υποστελέχωση" του ΕΚΑΒ Σάμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια και τους δεκάδες τραυματισμούς προσφύγων και μεταναστών προχθές στο hot spot του νησιού, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει, ότι αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η τραγική υποστελέχωση του νησιού σε ασθενοφόρα λόγω έλλειψης διασωστών.

«Το μοναδικό ασθενοφόρο προχθές στις βάρδιες απόγευμα και νύκτα ήταν απασχολημένο για τη διακομιδή 30 τραυματιών από το hot spot προς το Νοσοκομείο. Δεν προλάβαινε και πολλοί πήγαν μόνοι τους. Ευτυχώς δεν συνέβη άλλο έκτακτο περιστατικό στο νησί. Το καλοκαίρι στο Καρλόβασι χάθηκε 19χρονος από έλλειψη Ασθενοφόρου», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Καθυστερούν οι διασώστες του προγράμματος PHILOS 2»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στο νησί επιχειρεί συνήθως ένα ασθενοφόρο τη βάρδια από τη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ ή το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, ενώ υπάρχουν 4 διασώστες και μια ακόμα εργαζόμενη, που είναι με άδεια εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα οι μισές βάρδιες (50 τον Οκτώβρη) να είναι ακάλυπτες.

«Στη βάση του ΕΚΑΒ στο Βαθύ υπηρετούν 9 διασώστες και 12 βάρδιες τον μήνα Οκτώβρη είναι ακάλυπτες. Τις 12 βάρδιες το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου. Οι αποστάσεις στο νησί είναι έως και δύο ώρες. Όταν το ασθενοφόρο διεκπεραιώνει ένα περιστατικό, το νησί για τέσσερις ώρες είναι ακάλυπτο. Δεν υπήρξε καμία λύση στο πρόβλημα παρότι αναδείχθηκε με το πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα τον Αύγουστο. Οι διασώστες του προγράμματος PHILOS 2 καθυστερούν!»

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει το ΕΚΑΒ της Σάμου «πριν θρηνήσουμε νέα θύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν