ΠΟΕΔΗΝ: «Με απόφαση Πολάκη – Ξανθού παράνομη ανανέωση θητείας 42 Διοικητών Νοσοκομείων»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκη
"Ρουσφέτια και κομματικές εξυπηρετήσεις" με παράταση της θητείας 42 Διοικητών και 7 αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων με απόφαση Πολάκη, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών στις 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για παράταση θητείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

«Ρουσφέτια για τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων με σκοπό την κατάληψη του κράτους, όπως χαρακτηριστικά έχει πει πολλές φορές ο Πολάκης. Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10/5/2019 εξέδωσαν Υπουργική Απόφαση Πολάκη που παρατείνει τη θητεία».

Όταν λήγει η θητεία των Διοικητών και δεν υπάρχει Αν. Διοικητής η αναπλήρωσή των καθηκόντων τους γίνεται από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Μέχρι σήμερα όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς. Για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση».

ΠΟΕΔΗΝ: «Το Μητρώο Στελεχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί 4 χρόνια μετά»

Οι Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν. 4369/2016.

«Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016 και ακόμη τίποτα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την επιλογή στελεχών από το Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές θεσμοθέτησε το Ν.4600/2019 άρθρο 159 που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών Διοικητών και Αν. Διοικητών των Νοσοκομείων και πέραν της 31/12/2018 αν και η επιλογή έγινε με κομματικά κριτήρια από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Το Μητρώο Στελεχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί 4 χρόνια μετά».

Δείτε την Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου 2019: