ΠΟΕΔΗΝ: Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι και φορείς για τις ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Λήμνου

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Λήμνου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα (Πέμπτη 7/11) οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού, για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λήμνου λόγω έλλειψης γιατρών, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Νοσοκομείο Λήμνου εξυπηρετεί 18.000 μόνιμους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες, ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι ακέφαλο, χωρίς Διοικητή, αλλά και χωρίς προσωπικό – κυρίως ιατρικό.

«Οι κάτοικοι της ακριτικής Λήμνου είναι ξεσηκωμένοι. Κλείνουν μαγαζιά, σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και όλοι θα βρίσκονται στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να διαδηλώσουν για την Σωτηρία του Νοσοκομείου», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το θέμα είχε λάβει και πάλι διαστάσεις το καλοκαίρι, όμως, όχι μόνο δεν δόθηκε λύση δεν, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αλλά από τότε αποχώρησαν κι άλλοι γιατροί βασικών ειδικοτήτων.

Νοσοκομείο Λήμνου: Λείπουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί, όπως την περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί στο Νοσοκομείο Λήμνου. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που σήμερα κλείνει 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας! Δεν γίνονται ούτε μικρά χειρουργεία. Οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι. Η μοναδική παθολόγος του Νοσοκομείου αρνείται να κάνει χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι στα καθήκοντά της. Στο παρελθόν τις έκανε. Έφυγαν ο ουρολόγος και ο αιματολόγος που ήταν από ένας με μετάθεση (έκλεισαν την προβλεπόμενο χρόνο στη Λέρο). Τώρα δεν υπάρχει κανείς.Έφυγε επίσης με τον ίδιο λόγο ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων και η μία επικουρική νεφρολόγος εκ των δύο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, καθότι πολλές ημέρες το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο. Υπάρχει ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο αλλά ο εκτελών χρέη Διοικητή αρνείται να υπογράψει τα υλικά και οι ασθενείς φεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία εκτός του νησιού με πολλά έξοδα και ταλαιπωρία. Ένα χρόνο το Νοσοκομείο δεν έχει Διοικητή».

Η κατάσταση είναι δραματική στο Νοσοκομείο Λήμνου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να δώσει λύση στα προοβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου.