ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα κορονοϊού στη ΜΕΘ παθολογικών περιστατικών του «Αττικόν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττικόν
Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν ανάμεσα σε ασθενείς και προσωπικό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) γενικών περιστατικών, του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό, "Αττικόν", σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν στη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Αττικόν», δυναμικότητας 16 κλινών, ένας διασωληνωμένος (από άλλη πάθηση) ασθενής και δύο εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η ΜΕΘ του νοσοκομείου δεν έκλεισε για απολύμανση, ούτε το εξειδικευμένο της ΜΕΘ  προσωπικό τέθηκε σε προληπτικό περιορισμό, με αποτέλεσμα να νοσήσουν ακόμη 3 νοσηλευτές.

Σήμερα νοσούν συνολικά από τον κορονοϊό 5 άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και ένας ασθενής, ενώ η ΜΕΘ συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της χωρίς να εκκενωθεί για απολύμανση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σοβαρή παράληψη της Διοίκησης, καθώς, οι ασθενείς έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία για να γίνει απολύμανση του χώρου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κανονικά οι ασθενείς θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ Νοσοκομείου της Αττικής προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος. Δεν μεταφέρθηκαν ελλείψει ΜΕΘ. Το προσωπικό της Μονάδας θα έπρεπε να βγει σε καραντίνα. Υποβλήθηκαν μόνο σε τεστ και δούλευαν κανονικά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Λόγω των παραλείψεων και των αποφάσεων της Διοίκησης τα κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους έχουν φθάσει πια τα 5 και ένας ο διασωληνωμένος ασθενής. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Τώρα η Μονάδα δεν δέχεται εισαγωγές».

ΠΟΕΔΗΝ: Τα μέτρα δεν τηρούνται στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό «Αττικόν»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει, επίσης, ότι δεν τηρούνται τα μέτρα στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν», ακόμη και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

«Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα στο Αττικό Νοσοκομείο που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στον κορωνοϊό. Τα ύποπτα περιστατικά συνωστίζονται στα ΤΕΠ με τα γενικά περιστατικά. Οι διάδρομοι του Νοσοκομείου είναι γεμάτοι ράντζα. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί επιτέλους του ζητήματος και να διορθώσει την κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο που είναι άκρως επικίνδυνη για την διασπορά του ιού», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.