ΠΟΕΔΗΝ: Κορυφώνει τον πόλεμο κατά της Αριστοτέλους και δεν είναι η μόνη…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν αφήνει λέξη να πέσει κάτω το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και χτυπά "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η βασική κόντρα είναι βέβαια με τον πληθωρικό αναπληρωτή υπουργό που δίνει ομολογουμένως και τις περισσότερες ...αφορμές, αλλά και ο κ. Ξανθός έχει δώσει τις δικές του μάχες με τον κύριο Γιαννάκο. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται μία ακόμη... Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" ζητεί καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλή δημόσια υγεία για όλους!

Κινητοποίηση οργάνωσαν για σήμερα 1 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «επανειλημμένως ζητήσαμε από τον υπουργό Υγείας την έκδοση Ερμηνευτικής Εγκυκλίου για διευκρινήσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της Ειδικής Άδειας των 10 ημερών κατ’ έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες στα πλαίσια περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Στηρίζουμε τη Στάση Εργασίας που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων για την Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019 και ώρες 10 πμ – 15 μμ.».

Αλλά δεν είναι μόνο οι τραυματιοφορείς που θα διαμαρτυρηθούν

Εκτός των τραυματιοφορέων η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους που οι διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της Ειδικής άδειας παρότι δικαιούχοι (παρασκευαστές, Κέντρα Υγείας, Τμήματα Εφημερίας κ.α.)

Αναστάτωση και στον «Ευαγγελισμό»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις  8 πμ  στα ΤΕΠ πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» «για την απαράδεκτη κατάσταση που επιδεινώνεται», όπως σημειώνουν.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα των οποίων διεκδικούν επίλυση οι εργαζόμενοι είναι όπως λένε οι ίδιοι:

– Η εγκληματική έλλειψη προσωπικού–η ομηρία, οι απολύσεις των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων.

– Ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός, οι ελλείψεις σε φάρμακα – αντιδραστήρια – ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

– Η αθλιότητα των ράντζων που κάνει επισφαλή τη νοσηλεία των ασθενών μας – οι κλειστές αίθουσες χειρουργείων και κλίνες μονάδων.

– Η ..καθιέρωση της απλήρωτης δουλειάς & η ένταση του αυταρχισμού.

– Η διάλυση της προσωπικής ζωής λόγω εντατικοποίησης κι απαράδεκτων όρων δουλειάς.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!  Δεν χωράει αναμονή – ούτε προεκλογικές εξαγγελίες και κούφιες υποσχέσεις…

Μόνος δρόμος για να βελτιωθεί η ζωή μας κι η νοσηλεία των ασθενών μας είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για:

ü   Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικου που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Καμιά απόλυση! – Μονιμοποίηση όλων των συναδελφων με ‘ελαστικές’ σχέσεις εργασίας

ü   Αξιοπρεπείς μισθούς – κανένας κάτω από τα 751€. Καμιά καθυστέρηση στα δεδουλευμένα μας. Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Ανάκτηση όλων των απωλειών – 13ος – 14ος μισθός κ.ά.

ü   ΕΔΩ & ΤΩΡΑ μέτρα για την υγεία κι ασφάλεια εργαζόμενων & ασθενών. Πρόσληψη Γιατρού Εργασίας – Τεχνικών Ασφαλείας. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινές κι επικίνδυνες.

ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.