ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Αμαλιάδας λόγω έλλειψης γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έκλεισε η παθολογική κλινική, καθώς οι παθολόγοι μετακινούνται στο νοσοκομείο Πύργου για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν εκεί με τις άδειες των γιατρώ, αναφέρει σε καταγγελία της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Ξέμεινε … από γιατρούς η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς ο Διοικητής έλαβε απόφαση να μετακινήσει δύο Παθολόγους στο Νοσοκομείο Πύργου, για να καλύψουν τα εκεί κενά των αδειών.

Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, ως ενιαίο νομικό πρόσωπο, με απόφασή του 15/7/2019 μετακινεί τους δύο Παθολόγους της Αμαλιάδας στον Πύργου.

Δείτε την απόφαση:

νοσοκομείο Αμαλιάδας

ΠΟΕΔΗΝ: Δεν θα γίνονται ούτε εφημερίες στα επείγοντα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας!

‘Οπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν είναι δυνατόν ολόκληρη πόλη να μην διαθέτει την πιο απαραίτητη κλινική σ’ ένα περιφερειακό νοσοκομείο, όπως το νοσοκομείο Αμαλιάδας:

«Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη Παθολογική στο Νοσοκομείο Πύργου, όχι όμως βάζοντας λουκέτο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Δύο είναι οι Παθολόγοι στην Αμαλιάδα και μετακινούνται εναλλάξ. Έτσι το Νοσοκομείο κλείνει την Παθολογική κλινική και δεν θα υπάρχει κάλυψη στα ΤΕΠ. Δεν θα εφημερεύει! Λουκέτο! Ακόμη και τα Κέντρα Υγείας έχουν Παθολόγους και εφημερεύουν καθημερινά. Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη να μην διαθέτει την πιο απαραίτητη κλινική σε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο;», καταλήγει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπάχαλο σε μεγάλα νοσοκομεία της περιφέρειας – Ανοργανωσιά και κόντρες λόγω ελλείψεων προσωπικού