ΠΟΕΔΗΝ: Καθαρίστριες ρισκάρουν τη ζωή τους για να καθαρίσουν τα εξωτερικά τζάμια νοσοκομείων [pics]

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Τρομακτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα οποία απεικονίζουν καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Ερυθρό Σταυρό να επιχειρεί να καθαρίσει τα εξωτερικά τζάμια του νοσοκομείου με κίνδυνο να βρεθεί στο κενό, έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Επικίνδυνες Συνθήκες Εργασίας για τις καθαρίστριες του Ερυθρού Σταυρού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω φωτογραφίας – ντοκουμέντο που εστάλη στα γραφεία ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους της Ομοσπονδίας:

«Τίθενται πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού. Συνθήκες επικίνδυνες για την ασφάλειά τους, καθότι καθαρίζουν τζάμια στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου σε μεγάλο ύψος από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου, χωρίς να υπάρχει κάποιο προστατευτικό μέσο για να πατήσουν. Που είναι ο Διοικητής κος Γεωργόπουλος του Νοσοκομείου για να εφαρμόσει την εργατική Νομοθεσία που καθορίζει ότι παράθυρα από τον εξωτερικό χώρο πρέπει να καθαρίζονται με ανυψωτικά μηχανήματα; Επισημαίνουμε ότι οι καθαρίστριες του Ερυθρού Σταυρού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που η θητεία τους λήγει τον Απρίλιο του 2020», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.