ΠΟΕΔΗΝ: Καταρρέει το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς!

νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς φέρνει στο προσκήνιο η ΠΟΕΔΗΝ.

Με σημερινή της δημοσίευση και κοινοποιώντας σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι παραιτήθηκαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής καθώς και το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού.

Υπογραμμίζει την στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο και ζητάει "να δοθεί λύση, πριν είναι αργά".

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, με απόφαση της 1ης/17-4-19 Γενικής Συνέλευσης των μελών του αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία τα εξής:

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου, Ληξουρίου, τα Κ.Υ. Σάμης, Ιθάκης και τα Περιφερειακά Ιατρεία στην Κεφαλονιά είναι υπό κατάρρευση. Νοσεί βαριά η υγειονομική περίθαλψη. Η τακτική των μετακινήσεων των γιατρών από τη μία δομή στην άλλη αποδείχθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, όπως για χρόνια το φώναζε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Άδειασαν τις περιφερειακές δομές από προσωπικό για να υποβαστάξουν το νοσοκομείο στο Αργοστόλι την ίδια στιγμή που το αποδυνάμωναν μειώνοντας τη χρηματοδότηση και παγώνοντας τις προσλήψεις γιατί είναι σε προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του χρέους! Το αποτέλεσμα ήταν να έχει εξουθενωθεί το εναπομείναν προσωπικό, που υπολείπεται κατά 50% και να οδηγηθούν σε παραίτηση οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Το υγειονομικό προσωπικό δεν αντέχει άλλο να δουλεύει υπό συνθήκες εντατικοποίησης και εργασιακής εξουθένωσης. Από το Διοικητή και τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου επιβάλλονται παράνομα προγράμματα εργασίας, και όταν αυτοί πηγαίνουν στο σπίτι τους, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και πρωί και νύχτα ή εφημερεύουν παράνομα εξαθλιώνοντας την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Η πολιτική ηγεσία είναι απούσα από τους υγειονομικούς και τους ασθενείς γιατί στις προτεραιότητές της είναι να εφαρμόζει τα μνημόνια, μακριά από το λαό.

Ήρθε η ώρα όμως εργαζόμενοι και ασθενείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποδείξουν την πραγματική δύναμή τους με επαναλαμβανόμενες 3ωρες (11:00-14:00) στάσεις εργασίας του ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού την Τρίτη 23/4/2019 και κάθε Τρίτη μέχρι να απομακρυνθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου εφόσον θεωρεί ότι το προσωπικό περισσεύει παρόλο που εργάζονται οι μισοί απ’ όσους χρειάζονται και μέχρι να έρθει ο Υπουργός Υγείας στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα, κάνοντας ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού, ώστε να σταθεί όρθιο το Νοσοκομείο και οι άλλες δομές υγείας στην Κεφαλονιά-Ιθάκη, για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς καταρρέει!!!

Παραιτήθηκαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής καθώς και το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου και των Εργαζομένων.

Θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση, πριν είναι αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν