ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση σε νοσηλεύτρια από άστεγο του ΑΧΕΠΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Σοβαρές παραβατικές πράξεις, όπως σεξουαλική επίθεση σε τραπεζοκόμο - νοσηλεύτρια, καθώς και κλοπή αυτοκινήτου συνοδού ασθενούς, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ότι διέπραξαν κάποιοι από τους περισσότερους από 50 άστεγους, που έχουν καταλάβει τα υπόγεια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Πολλαπλά και μεγάλης σοβαρότητας είναι – σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) – τα περιστατικά παραβατικότητας που σημειώνονται καθημερινά πλέον στους χώρους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η υψηλή παραβατικότητα οφείλεται, όπως λένε οι εργαζόμενοι, στην έλλειψη προσωπικού φύλαξης.

Σε νεότερη καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες εξακολουθούν να ζουν εικόνες ντροπής: κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση και χρήση παράνομων ουσιών, χειροδικίες. Μόλις χθες, μια εβδομάδα μετά το τελευταίο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα, σημειώθηκε άλλη μια ολική κλοπή αυτοκινήτου, συνοδού ασθενή αυτή τη φορά. Η κλοπή αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο κλοπών και διαρρήξεων ιδιωτικής αλλά και δημόσιας περιουσίας. Επίσης χθες βράδυ επιτέθηκαν σε Τραπεζοκόμο και Νοσηλεύτρια με βίαιο τρόπο και τις παρενόχλησαν σεξουαλικά».

ΠΟΕΔΗΝ: «Η Διοίκηση αδιαφορεί»

Η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί να καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για «αδιαφορία», καθώς παρά τις ανακοινώσεις και τις καταγγελίες για το θέμα «κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την βελτίωση της κατάστασης».

Οι εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά.