ΠΟΕΔΗΝ – Κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας: «Εκτεθειμένοι στα λοιμώδη νοσήματα χωρίς ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και υγειονομική κρίση όπως η πρόσφατη με τον κοροναϊό, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά χωρίς να λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκο, οι νοσηλευτές παραμένουν «όρθιοι» να αντιμετωπίσουν κάθε υγειονομική κρίση και πρόκληση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως μπορεί να προκύψει και στη χώρα μας με τον κοροναϊό της Κίνας, αλλά χωρίς η πολιτεία να σέβεται την προσφορά τους.

«Οι νοσηλευτές είναι έτοιμοι να φορέσουν τις στολές προστασίας κατά του κάθε «ιού» αν και αμείβονται με 700 ευρώ το μήνα, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατροί κάτω από τα όρια ασφαλείας. Εκτεθειμένοι σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Νοσηλευτές λόγω εργασιακής εξουθένωσης έχουν τρυπηθεί με σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Πάνω από 3000 νοσηλευτές πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και πολλοί εξ’ αυτών συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω των θεραπειών που υποβάλλονται. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία: