ΠΟΕΔΗΝ: “Καμαρώστε στις φωτογραφίες τους Υπουργούς της Κυβέρνησης να πουλάνε ρουσφέτια”

  • Γιάννα Σουλάκη
πουλάνε ρουσφέτια
Φωτογραφικά στιγμιότυπα του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και Υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας ότι "είναι η στιγμή που οι δύο πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ τους “πουλάνε ρουσφέτια” για την μετάταξη τους στους Δήμους".

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέρει: “Το ραντεβού των Υπουργών με τους τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες, του κου Χαρίτση Υπουργού Εσωτερικών και του κου Πετρόπουλου Υφυπουργού Εργασίας, έγινε το Σάββατο το πρωί 16/3/2019 σε σχολείο του Αλίμου. Οι Υπουργοί τους πουλάνε ρουσφέτια και έκαναν καθοδήγηση να ψηφίσουν Σύριζα. Βέβαια δεν ξέχασαν να βρίσουν την ΠΟΕΔΗΝ”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και το οποίο προβλέπει την μετάταξη 526 τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων στους Δήμους: “Τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν τις εκλογές, θυμήθηκε η Κυβέρνηση ότι έχουν πρόβλημα φύλαξης τα σχολεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Να προσλάβουν τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία»

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα ασχολούνταν με την μετάταξη των Τραυματιοφορέων πρώην Σχολικών Φυλάκων, όπως τονίζει, “εάν είχαν προκηρύξει και προσλάβει αντίστοιχο αριθμό Τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία. Η λάθος πίσω πόρτα του Υπουργείου Εργασίας που ήταν του Υπουργείου Εσωτερικών και στην οποία προσπαθήσαμε να εισέλθουμε την Πέμπτη 14/3/2019, δεν ήταν τελικά και τόσο λάθος. Πίσω από τα κατεβασμένα κάγκελα των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, την ώρα που οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας ήταν συγκεντρωμένοι με ένα από τα βασικά αιτήματα να αποσυρθεί το άρθρο 87 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την μετάταξη στους Δήμους 526 τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων, όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί των Υπουργών, έκλεισαν ραντεβού μαζί τους για να τους πουλήσουν το ρουσφέτι. Αδιαφορούν για τη διάλυση των Νοσοκομείων αφού τα Νοσοκομεία θα στερηθούν 526 τραυματιοφορείς στους 2300 που υπηρετούν συνολικά. Πολλά Νοσοκομεία μένουν χωρίς κανέναν τραυματιοφορέα. Η ταλαιπωρία των ασθενών θα είναι απίστευτη όταν φύγουν. Η ζωή των ασθενών θα τίθεται σε διαρκή κίνδυνο λόγω των καθυστερήσεων”.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία καλεί τον Υπουργό Υγείας “που είναι σοβαρός άνθρωπος, να μην υπογράψει αυτό το άρθρο που είναι καταδίκη για τα Νοσοκομεία” και καλεί και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μη ψηφίσουν την “ρουσφετολογική”, όπως την ονομάζουν ρύθμιση.