ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση προστατεύει τους “παραθεριστές” του ΕΚΑΒ που έκρυβαν τους νεκρούς στο Μάτι

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Επίθεση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατά της κυβέρνησης, για την κάλυψη που, όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, προσφέρει στους επικεφαλής του ΕΚΑΒ, που έκρυβαν τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Τις αστικές και ποινικές ευθύνες του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ για την εγκληματική διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος αντί των πραγματικών  υπευθύνων, σύμφωνα με την ΠΕΟΔΗΝ, και μάλιστα την ημέρα των διώξεων από την Εισαγγελία.

“Ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις φωτιές στο ΜΑΤΙ που στοίχισαν 100 ζωές. Το μόνο που νοιάζεται η κυβέρνηση είναι πως θα αποποινικοποιήσει τους παραθεριστές Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, που τις ημέρες της φωτιάς στο ΜΑΤΙ έκρυβαν την διακομιδή των νεκρών, ενώ ο ένας εκ των δύο θα έπρεπε να είναι παρόν στο συντονιστικό την ώρα της φωτιάς! Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ εμφανίστηκε μετά τρεις ημέρες και ο Αντιπρόεδρος τις πρώτες πρωινές ώρες όταν είχε γίνει το κακό. Κράτησαν και κρατάνε ως επτασφράγιστο μυστικό την ώρα διακομιδής των νεκρών από την πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής. Αλήθεια γιατί δεν βρίσκονται στα ονόματα που διώκονται ποινικά;” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

“Επεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης”

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ καταφέρεται και εναντίον των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία, και συγκεκριμένα στην αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων.

“Κληθήκαμε στη Βουλή και ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής κο Δρίτσα και Βουλευτών υποβάλαμε τις προτάσεις μας. Ο κος Δρίτσας αφού μας έκανε μαθήματα συνδικαλιστικής διαπαιδαγώγησης, μας είπε ψευτοσυνδικαλιστές επειδή είπαμε ότι ετοιμάζεται αλλαγή τιμολόγησης στα φάρμακα που θα φέρει μεγάλες αυξήσεις, είπαμε για τα δωράκια της Κυβέρνησης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες με την αύξηση της Νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης και την επιτροπή ανταγωνισμού, που τώρα την ανέλαβε η κα Θάνου να παίζει διακοσμητικό ρόλο, ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης, οι Επιτροπές ανταγωνισμού επέβαλαν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στις εταιρείες για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού”.

Η ανακοίνωση καταλήγει με σκληρή κριτική στον νέο τρόπο λειτουργίας του ΚΕΣΥ, ο οποίος προβλέπει σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, την εξαίρεση της ΑΔΕΔΥ και τις ΓΕΣΕΕ από το Δ.Σ. του Κεντρικού Συμβουλίου:

“Από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας που χαράζει την πολιτική υγείας στη χώρα μας αφαιρούν ένα μέλος της ΠΟΕΔΗΝ που εκπροσωπεί 80.000 μέλη και πέταξαν τελείως έξω την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Οι άνθρωποι δεν σέβονται τίποτα. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που τόλμησε κάτι τέτοιο. Πέταξαν έξω την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ και μείωσαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επειδή δεν ελέγχουν τους εκπροσώπους που προτείνουν. Τέτοια κατάντια και πολιτική ξετσιπωσιά!!: Ντροπή!!! Κρύβονται όμως πίσω από το δάκτυλό τους. Θα μας βρίσκουν κάθε ημέρα μπροστά τους. Δεν σέβονται την αντιπροσωπευτική λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας.”