ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στο «Αγία Βαρβάρα»: Δεν πάει άλλο – Ανακοίνωσε στάση εργασίας και συγκέντρωση

  • Iatropedia
ΠΟΕΔΗΝ
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει στο προσκήνιο τα όσα συμβαίνουν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) και γνωστοποιεί την απόφασή της να στηρίξει στάση εργασίας και επακόλουθη συγκέντρωση έξω από την πύλη της Προνοιακής Μονάδας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το «Αγία Βαρβάρα»:

Στηρίζουμε τη Στάση Εργασίας 10:00 -15:00 και τη συγκέντρωση την Τρίτη 18/9/2018 και ώρα 10πμ έξω από τη πύλη της Προνοιακής Μονάδας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα).

Στη Μονάδα μεταφέρθηκαν τα παιδιά από το Σκαραμαγκά τον Οκτώβριο 2017 και ένα χρόνο τώρα δεν έχουν διαμορφωθεί όπως είχαν υποσχεθεί οι κατάλληλοι χώροι προαυλισμού δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης των παιδιών.

Μεταφέρθηκαν τα παιδιά με το μισό προσωπικό το άλλο πήγε σε άλλες Μονάδες.

Απόγευμα, νύκτα, καλοκαίρι κάθε τμήμα με 40 περιθαλπόμενους καλύπτεται από ένα άτομο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Λόγω έλλειψης προσωπικού και χαλασμένων υποδομών (ασανσέρ) δημιουργούνται προβλήματα στη σίτιση των ασθενών. 150 περιθαλπόμενοι χωρίς κάλυψη από γιατρούς. Υπηρετεί ένας φυσίατρος το πρωί. Καρδιολόγος επισκέπτεται τη μονάδα μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Παντελής είναι η έλλειψη παθολόγων και ψυχιάτρων άκρως απαραίτητες ειδικότητες για τους περιθαλπόμενους που αντιμετωπίζουν παθολογικές και ψυχικές διαταραχές.

Οι Νοσηλευτές κάνουν ιατρικές πράξεις και διακομιδές περιθαλπόμενων σε Νοσοκομεία μέσω τηλεφώνου με τον γιατρό. Η Διοίκηση επιχειρεί να κλείσει τα στόματα του προσωπικού με μετακινήσεις χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Αποφασίζομεν και διατάσομεν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.