ΠΟΕΔΗΝ για «Σισμανόγλειο»: Πνιγμένο στα χρέη που φορτώθηκε από το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, συνεχείς είναι οι κατασχέσεις στο Σισμανόγλειο με την τελευταία να έχει λάβει χώρα νωρίτερα σήμερα. Μάλιστα, όπως λένε, η διοίκηση κρύβει τα αντικείμενα αξίας να μην κατασχεθούν...!

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Το έτος 2011 με την κατάργηση και απορρόφηση από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου), οι οικονομικές υποχρεώσεις του διαβιβάστηκαν στο Σισμανόγλειο, παρότι το εν’ λόγω θεραπευτήριο ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο θα έπρεπε να αναλάβει τα χρέη του.

Το χρέος του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ που φορτώθηκε ο αναιμικός προϋπολογισμός του Σισμανόγλειου, ανέρχονταν στην αρχή στο ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ που με τους ανατοκισμούς σήμερα ξεπερνάει τα 100 εκ. ευρώ. Ο ετήσιος προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Σισμανογλείου είναι 25 εκ. ευρώ. Πως μπορεί να εξοφλήσει τέτοιο δυσθεώρητο χρέος; Το χρέος προέρχεται από προμηθευτές και εργαζόμενους που πρόσφεραν υπηρεσίες στο 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ.

Από το 2011 που μεταφέρθηκε το χρέος του Θεραπευτηρίου στο Σισμανόγλειο, δεν δόθηκε λύση, αν και γνώριζαν ότι είναι αδύνατον να αποπληρωθεί. Δεν ανέλαβε ως όφειλε το Υπουργείο Υγείας την εξόφληση του χρέους έμμεσα ή άμεσα.

Ειδικά εδώ και δύο χρόνια, ο Αν. Υπουργός Υγείας παρακολουθεί το ζήτημα ως θεατής, παρότι ξεκίνησαν οι κατασχέσεις και έρχονται η μία πάνω στην άλλη, από προμηθευτές και εργαζόμενους του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ.

Δικαστικές αποφάσεις

Σαν βρόγχος πνίγουν το Νοσοκομείο, οι συνεχείς δικαστικές αποφάσεις και τελεσίδικες κατασχέσεις σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου και των λογαριασμών του στις τράπεζες.

Αφήνουν να κατάσχονται χρήματα από τον λειψό προϋπολογισμό του Σισμανόγλειου. Και μετά στον Πολάκη φταίει το Παρακράτος που το Σισμανόγλειο δεν είχε σεντόνια, ο Αξονικός ήταν συνεχώς χαλασμένος, ο κλίβανος για πολύ καιρό στα εξωτερικά ιατρεία δεν έκλεινε η πόρτα του, κλπ. Χάνει χρήματα και περιουσιακά στοιχεία ενώ αδυνατεί να πάρει καινούργιο εξοπλισμό νέας τεχνολογίας (αξονικό, μαγνητικό τομογράφο) και μετά βίας πληρώνει οικονομικές υποχρεώσεις.

Σήμερα διενεργείται νέα κατάσχεση 28.000 ευρώ από προμηθευτή. Οι Δικηγόροι επειδή δεν βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς του Νοσοκομείου ειδοποίησαν ότι θα βρίσκονται σήμερα στο Νοσοκομείο για να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία. Ότι βρουν μπροστά τους.

Τι έκανε η Διοίκηση και ο λαλίστατος Πολάκης; Άρχισαν να κρύβουν τα αντικείμενα αξίας για να μην τα βρουν και τα κατασχέσουν;

Κάλεσε η Διοίκηση το Σωματείο να σταθούν εμπόδιο να διώξουν τους εκπροσώπους που θα διενεργήσουν την κατάσχεση με βάση τη δικαστική απόφαση. Να παρανομήσουν. Οι εργαζόμενοι καλούνται στα δύσκολα. Στις φιέστες μόνοι τους.

Που είναι ο Πολάκης με τα πλεονασματικά Νοσοκομεία;

Που είναι το Υπουργείο Υγείας που βρέχει λεφτά στα Νοσοκομεία; Θυμίζουν παλαιές ελληνικές ταινίες κωμωδίας. Εδώ όμως έχουμε τραγωδία.

Ο Διοικητής του Σισμανογλείου, για το ζήτημα αυτό δεν έκανε ούτε καν Διοικητικό Συμβούλιο. Την περασμένη εβδομάδα όμως βρήκε χρόνο να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο, για να εγκριθεί η διατριβή του. Ντροπή!!!

Άμεσα τα χρέη του 1ο Θεραπευτηρίου να αναλάβει και να αποπληρώσει το Υπουργείο Υγείας. Χρέη που είναι θηλιά στο λαιμό, στη λειτουργία του Σισμανόγλειου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ