ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: 21 γιατροί σε 49 οργανικές θέσεις

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ποια είναι η κατάσταση δύο χρόνια μετά του Νοσοκομείου Σαντορίνης; Σε αυτό το εν πολλοίς ρητορικό ερώτημα απαντά σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ΑΕΜΥ.

Διαβάστε παρακάτω τις νέες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ:

Παράταση ενοικίου του σπιτιού – έπαυλη για ένα χρόνο που διαμένει ο κος Πανοτόπουλος παρά την κατακραυγή
Συνεχείς παραιτήσεις γιατρών. Υπάρχουν 21 γιατροί σε 49 οργανικές θέσεις 60% ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις
Τον άλλο μήνα λήγουν οι συμβάσεις του λοιπού προσωπικού. Τι θα γίνει; Ψέματα απεδείχθησαν όσα υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου.

Δείτε αποφάσεις – ρουσφέτια της ΑΕΜΥ Α.Ε.

15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας εγκαινίασε το Νοσοκομείο με όλες τις τιμές. Κατά τα εγκαίνια δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες του νησιού θα γεννάνε στον τόπο τους, οι νεφροπαθείς θα κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα θα γίνονται όλα τα χειρουργεία και έτσι θα σταματήσουν οι αεροδιακομιδές ασθενών.

Ποια είναι η κατάσταση δύο χρόνια μετά του Νοσοκομείου Σαντορίνης;

Το Νοσοκομείο όπως είναι γνωστόν παραχωρήθηκε και λειτουργεί από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Επειδή δεν εντάσσεται στο ΑΣΕΠ και στο Δημόσιο Υπαλληλικό Δίκαιο κατάντησε ένα Νοσοκομείο ρουσφετιών και εξυπηρέτησης του Κομματικού Κράτους Σύριζα.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. είναι μονομετοχική εταιρία του Δημοσίου που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον Ελληνικό λαό μέσω των προϋπολογισμών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κος Πολάκης διόρισε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης τους φίλους του που δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία. Για τον Διευθυντή, που ήταν πωλητής λαμπτήρων, δίνουν χρήματα για εκπαίδευση για να τον μάθουν να κάνει το Διευθυντή (δείτε την απόφαση). Μάλιστα ενοικίασαν και σπίτι έπαυλη για να διαμένουν τα ανώτερα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., το οποίο τελικά κατέληξε να γίνει σπίτι του κου Πανοτόπουλου.

Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε πήρε απόφαση να παρατείνει το ενοικιαστήριο του σπιτιού – έπαυλη, για ένα έτος (έως Μάιο 2019) για να μένει με την άνεσή του ο κος Πανοτόπουλος στη Σαντορίνη.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών.
Τον Ιούνιο 2018 λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016. Τι θα γίνει;

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%.
Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση.
Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Ποια είναι η κατάσταση σε Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης δύο χρόνια μετά από τα εγκαίνια;

Σας κοινοποιούμε αναλυτική κατάσταση με τους 21 Ιατρούς που υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομείο και όσοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. 1525235746137_ΙΑΤΡΟΙ ΓΝΘ 01_05_20184605913252114737626388688837

Θα διαπιστώσετε ότι υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016.

Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο;

Τελικά οι υποσχέσεις που έδωσε ο κος Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του Νοσοκομείου για πλήρη και ασφαλή λειτουργία του αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες και ψέματα.
Παραιτούνται οι γιατροί ο ένας μετά τον άλλον.
Οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό.

Σας κοινοποιούμε αποφάσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. και κατάσταση των ιατρών που υπηρετούν, όσων παραιτήθηκαν και το οργανόγραμμα. Ω474ΟΡΡ3-ΩΡΓ(3)12978994202696552641338946870

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ