ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Λήμνου: Παραμένουν τα προβλήματα με την υποστελέχωση

  • Iatropedia
ΠΟΕΔΗΝ
Αρνείται η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου να πραγματοποιήσει χημειοθεραπείες, ενώ εντοπίζονται και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στον χειρουργικό τομέα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών επικρατούν στο νοσοκομείο Λήμνου, σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. Το νοσοκομείο -που απασχόλησε την επικαιρότητα το καλοκαίρι με την αναβολή των χημειοθεραπειών των ασθενών- συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ απαριθμεί τα προβλήματα στο νοσοκομείο Λήμνου: σταμάτησαν πάλι οι χημειοθεραπείες, δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας, ενώ ένας μόνο επικουρικός χειρουργός βρίσκεται νυχθημερόν στο νοσοκομείο έξι μήνες τώρα, κλείνουν βασικά τμήματα, φεύγουν και οι τελευταίοι γιατροί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους: «Αναδείξαμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου το καλοκαίρι. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για μικρό χρονικό διάστημα. Προσελήφθησαν δύο Παθολόγοι με μπλοκάκι μετά την ανάδειξη της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών το καλοκαίρι των οποίων η σύμβαση τελείωσε. Έτσι οι ογκολογικοί Ασθενείς είναι πάλι στον αέρα καθότι η μόνιμη Παθολόγος δεν κάνει χημειοθεραπείες. Χειρουργεία δεν γίνονται στο Νοσοκομείο. Εδώ και έξι μήνες υπάρχουν μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που είναι νυχθημερόν στο Νοσοκομείο. Τελειώνουν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών. Της μοναδικής οφθαλμολόγου και των νεφρολόγων. Το οφθαλμολογικό κλείνει δεν υπάρχει άλλος γιατρός και το νεφρολογικό μένει με έναν μόνο γιατρό με κίνδυνο να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι αναρτήθηκαν οι μετατάξεις γιατρών προς άλλα νοσοκομεία. Έτσι, φεύγει ο μοναδικός ουρολόγος, οπότε κλείνει η ουρολογική κλινική, ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων, οπότε ο ένας είναι αδύνατον να καλύψει το νοσοκομείο. Φεύγει επίσης η μοναδική αιματολόγος.

«Ο τελευταίος ιατρός ήδη κλείνει την πόρτα του Νοσοκομείου. Κατά τα άλλα η Διοίκηση τακτοποιεί επιθυμίες υμετέρων!  Επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας», καταλήγουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.