ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Χανίων: Λίστες αναμονής για εξετάσεις υπάρχουν σε όλη τη χώρα

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Για να λειτουργήσει σωστά και με επάρκεια το νσοοκομείο Χανίων, στο οποίο χθες έκλεισαν ραντεβού σε ασθενή για γαστροσκόπηση μετά από... 2 χρόνια, χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό που είδες χθες το φως της δημοσιότητας με το ραντεβού στο γαστρεντερολογικό για το 2022, δεν είναι το μόνο. Το νοσοκομείο Χανίων υποφέρει από ελλείψεις εδώ και πολλά χρόνια, λένε οι εργαζόμενοι. Στις 31 Οκτωβρίου του 2019, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ ότι είχε δημοσιοποιήσει τις τεράστιες λίστες αναμονής, λόγω έλλειψης γιατρών, και στα μέσα μαζικής ενημέρωης, αλλά και στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας.

«Στις 23 Οκτωβρίου 2019 κατά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών είδαμε τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Μεταξύ των Συνδικαλιστικών Στελεχών ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ο οποίος κατήγγειλε στον κο Κοντοζαμάνη ότι τα ραντεβού για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση πάνε σε δύο χρόνια επειδή υπηρετούν δύο μόνιμοι και ένας Επικουρικός γαστρεντερολόγος», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου του νοσοκομείου Χανίων, μάλιστα ανέφερε μεγάλες καθυστερήσεις και σε άλλα ραντεβού όπως επίσης σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

Το πρόβλημα μάλιστα με τις λίστες αναμονής επεκτείνεται και σε πολλά ακόμη νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

«Η λίστα αναμονής για τα ραντεβού στα Νοσοκομεία σε σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις είναι πολύμηνη όπως και για χειρουργικές επεμβάσεις (Ερυθρός, Γεννηματά Θεσ/νίκης, Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, Παπαγεωργίου κ.α.). Σε άλλα Νοσοκομεία δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις σε τακτικά περιστατικά (Χίος, Άρτα κ.α.) λόγω έλλειψης γιατρών. Η καθυστέρηση στη διάγνωση μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών. Οι ανασφάλιστοι πολίτες σε Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πληρώνουν το σύνολο του κόστους της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή το 15% «, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν