ΠΟΕΔΗΝ: «Γεφύρι της Άρτας» το νοσοκομείο Λήμνου – Πάλι άδειο από γιατρούς

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομείο Λήμνου
Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος που οι κάτοικοι της Λήμνου εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός γιατρών στο νοσοκομείο Λήμνου, ώστε να λειτουργήσει με επάρκεια. Η υποστελέχωση, όμως, παραμένει, παρά τις προσωρινές προσπάθειες που έγιναν να επιλυθεί το πρόβλημα.

«Τώρα που επανήλθαμε στην κανονικότητα και τα Νησιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν επισκέπτες, χρειάζεται να ενισχυθούν οι Υγειονομικές τους Μονάδες και όχι να αποδυναμώνονται όπως η Λήμνος», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το Νοσοκομείο Λήμνου εξυπηρετεί 18.000 κατοίκους σε μόνιμη βάση και πολλαπλάσιους το καλοκαίρι. Εδώ και έναν χρόνο έχει μείνει ακέφαλη, καθώς ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Διοικητή παραιτήθηκε και ο μοναδικός επικουρικός αναιασθησιολόγος ετοιμάζεται, επίσης, να παραιτηθεί καθώς του προτάθηκε μόνιμη θέση σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.

«Έτσι το Νοσοκομείο Λήμνου μένει στον χειρουργικό τομέα χωρίς κανένα Αναισθησιολόγο και με έναν χειρουργό. Επίσης, σε όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, το Νοσοκομείο είναι με έναν γιατρό από κάθε ειδικότητα (χειρουργός, παθολόγος, καρδιολόγος, νεφρολόγος)», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα, ειδικά με την έλευση τουριστών και ζητά από το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση.