ΠΟΕΔΗΝ: «Έμφραγμα στις ΜΕΘ της βόρειας Ελλάδας» – Καταγγελία για αντιεμβολιαστή γυναικολόγο

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΣΥ
Σκηνές του περασμένου χειμώνα ζει η Θεσσαλονίκη με την επιβάρυνση του συστήματος Υγείας από τις νοσηλείες ασθενών και Covid-19 ΚΑΙ με ιδιαίτερα αυξημένη πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

Εξήντα (60) επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 και 20 ύποπτα εισήχθησαν μόνο σε ένα 24ωρο στην χθεσινή εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εικόνα που θυμίζει έντονα τον περσινό χειμώνα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους (ΠΟΕΔΗΝ). Μεταξύ αυτών τρεις έγκυες γυναίκες και 8 παιδιά.

«Χθες έως σήμερα στις 8π.μ. εφημέρευε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μια εφημερία που θύμισε εποχές περασμένου χειμώνα με τον κορονοϊό. Το Νοσοκομείο νοσηλεύει σήμερα πάνω από 150 περιστατικά κορονοϊόύ. Επίσης νοσηλεύονται 8 παιδάκια εκ των οποίων τρία εισήχθησαν χθες και τρεις έγκυες γυναίκες».

Καταγγελία για αντιεμβολιαστή γιατρό: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει τίποτα»

Σε ό,τι αφορά την παρότρυνση από γιατρούς σε εγκύους να μην εμβολιαστούν, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν ότι έλαβαν την περασμένη Παρασκευή καταγγελία από πολίτη, για την αντιεμβολιαστική δράση γιατρού γυναικολόγου ιδιώτη, που παρότρυνε έγκυες υποψήφιες μητέρες να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Οι καταγγελίες για τον εν λόγω γιατρό πληροφορηθήκαμε ότι έχουν κοινοποιηθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης χωρίς να ληφθούν μέτρα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Θεσσαλονίκη: Ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Αναλυτικά η εικόνα των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι η εξής:

  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: οι 15 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία προσωρινά σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

«Που να πάνε; Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στην Κεντρική Μακεδονία είναι γεμάτες», σχολιάζουν οι εργαζόμενοι.

  • ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κλινικές.
  • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και βρίσκονται 5 διασωληνωμένοι προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής.
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ οι 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι ανάγκες πολλαπλάσιες.

«Πάνω από 25 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στις κλινικές με υποστήριξη από μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου High Flow σε σοβαρή κατάσταση. Κάποιοι εξ αυτών θα διασωληνωθούν. Νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς που χρήζουν ατομικής περιποίησης. Οι λιγοστοί νοσηλευτές έχουν γίνει λάστιχο», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμίζουν και τα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ

«Λόγω άρσης των περιορισμών γεμίζουν με έκτακτα περιστατικά άλλων παθήσεων τα νοσοκομεία της Αττικής. Δεν διαθέτουν κλίνες για τη νοσηλεία τους καθότι δεσμεύονται σε περιστατικά κορονοϊού. Πρωταθλητής των ράντζων το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με 100 ράντζα μετά κάθε εφημερία», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.