ΠΟΕΔΗΝ: Ευχαριστεί τους ιδιώτες και θέτει προ των ευθυνών της την Πολιτεία

  • Iatropedia
ΠΟΕΔΗΝ
Με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, και συγκεκριμένα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας (ΕΚΝΔ), διευκρινίζει κάποια πράγματα αναφορικά με την δωρεά ενός ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, που έγινε πρόσφατα στο Κ.Υ. Ναυπάκτου.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Δημόσια Υγεία & Υποχρεώσεις της Πολιτείας»:

Σε συνέχεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων του ΕΚΝΔ σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στη δημόσια υγεία στην περιοχή μας, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε δωρεά πρόσφατα στο Κ.Υ. Ναυπάκτου ένα ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα.

Σε απάντηση όσων θεωρούν ότι δικαιώθηκαν με την παθητική στάση που τήρησαν όταν η τοπική κοινωνία διεκδικούσε τη βελτίωση της κατάστασης του Κ.Υ. με κινητοποιήσεις, αφού το Κ.Υ. έχει ένα νέο ακτινολογικό μηχάνημα, λέμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών και όχι προγραμματισμού από πλευράς του Υπουργείου Υγείας.

Είναι αυτονόητο ότι πρωτοβουλίες ιδιωτών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες και χρήσιμες. Δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν την ευθύνη και την υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει επαρκώς και αποτελεσματικά τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το έμψυχο δυναμικό της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.

Το ΕΚΝΔ και η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με υπευθυνότητα και σεβασμό έναντι των δικαιωμάτων των πολιτών:

Α) για να σταματήσουν οι αποσπάσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προς άλλες δομές υγείας

Β) για την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα υλικών στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. (καρκινογόνος αμίαντος)

Γ) για την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού