ΠΟΕΔΗΝ: «Έχει διασπείρει τον κορωνοϊό στο «Σωτηρία» η 40χρονη που πήγε στα Επείγοντα»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Παρέμβαση στο θέμα της 40χρονης γυναίκας, που αποτελεί το 3ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). "Αν περίμενε στο "Σωτηρία" δύο ώρες και δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες, τότε σίγουρα έχει διασπείρει τον ιό στο νοσοκομείο", αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Παρέμβαση στην καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να λάβουν άμεσα έκτακτα μέτρα στο προσωπικό και τους ασθενείς που βρέθηκαν στην εφημερία, τη στιγμή που πήγε εκεί το θετικό στον κορωνοϊό περιστατικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα περίμενε μάταια να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία επί δυο ώρες και έτσι αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr

«Αν αυτή η γυναίκα πήγε πράγματι στο «Σωτηρία» βρήκε ουρά και αναμονή και έφυγε, θα έπρεπε η ίδια να είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έπρεπε να εξεταστεί με διαφορετική διαδικασία. Όχι με τη διαδικασία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, που περιμένεις στην ουρά. Στην περίπτωση που συνέβη έτσι, θα πρέπει το νοσοκομείο να πάρει μέτρα. Μπορεί να υπήρξε διασπορά με τόσο κόσμο γύρω – γύρω. Χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Η γυναίκα και στο «Αττικόν» που την είδαν οι συνάδελφοι, δεν φορούσε τη μάσκα της, μιλούσε στο κινητό χωρίς τη μάσκα. Οι εργαζόμενοι ήταν ντυμένοι, η γυναίκα ουτε μάσκα δεν φορούσε»