ΠΟΕΔΗΝ: Διήμερο δράσης στη Θεσσαλία για συμπαράσταση στους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους

  • Γιάννα Σουλάκη
φάρμακα
Με χρηματικό ποσό και κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμπαραστέκονται στους κατοίκους της πολύπαθης Θεσσαλίας που ακόμη δεν μπορεί να γιατρέψει τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 10πμ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τα μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα παραχωρήσουν το ποσό των 15.000 ευρώ σε συναδέλφους τους, κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν χάσει τις περιουσίες και τα νοικοκυριά τους μέσα στη λάσπη.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 8:30πμ διοργανώνεται μεγάλη μαζική Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου θα γίνουν ομιλίες όλων των παρευρισκόμενων φορέων.

Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και δράσης η ΠΟΕΔΗΝ θέλει να αναδείξει, όπως λέει, την υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της στήριξης των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας με την αποζημίωση των κατεστραμμένων νοικοκυριών τους και να προωθήσει άμεσα προς κατασκευή όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, πρόληψης και αποτροπής φυσικών καταστροφών σε όλη τη χώρα.

«Ζήσαμε τραγικές στιγμές που συγκλόνισαν τους πάντες στη Θεσσαλία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλες αυτές τις εθνικές τραγωδίες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι αψηφώντας καιρικά φαινόμενα, άφησαν πίσω αποκλεισμένες οικογένειες και με κάθε τρόπο βρέθηκαν στα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας – ΕΚΑΒ, Προνοιακές Μονάδες προκειμένου να περιθάλψουν ασθενείς και τραυματίες. Το ΕΣΥ για άλλη μια φορά ανέδειξε τον ανεκτίμητο και αναντικατάστατο ρόλο του», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Το διήμερο δράσης της, η ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλία αναδεικνύει και διεκδικεί:

  • Στήριξη και αποκατάσταση των ζημιών του κάθε Θεσσαλού πολίτη από το κράτος. Να μην μείνουμε στα αρχικά φιλοδωρήματα.
  • Να ενισχυθούν οι υποδομές πρόληψης και αποτροπής φυσικών καταστροφών με όλα τα απαραίτητα έργα. Όχι να μείνουν στα συρτάρια σε επίπεδο εξαγγελιών μέχρι τη νέα καταστροφή.
  • Έμπρακτη Στήριξη από όλους τους φορείς στους πληγέντες όπως κάνει και η ΠΟΕΔΗΝ.
  • Ανάπτυξη κινημάτων προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας και ανάδειξης της αναγκαιότητας λήψης μέτρων.