ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία για την απόλυση καθαριστριών από νοσοκομεία και τον «υπερδιοικητή» Νίκαιας- Ερυθρού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συγκέντρωση καθαριστριών την Δευτέρα 18/2/2019 ώρα 8:30 πμ, του πρώην εργολαβικού προσωπικού των Νοσοκομείων Δρομοκαϊτειο και Άγιο Σάββα έξω από το υπουργείο Υγείας προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ ενώ δεν λείπουν και τα σχόλια για τον "υπερδιοικητή" Ερυθρού και Νίκαιας!

Αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση του πρώην εργολαβικού προσωπικού των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται, την οποία οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου και του Αγίου Σάββα την Δευτέρα 18/2/2019 με Συγκέντρωση 8.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ομηρία του εν λόγω προσωπικού για ψηφοθηρικούς λόγους. Για αρκετά χρόνια τους «έπιναν το αίμα» οι εργολάβοι και τώρα η Κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο ως επιβράβευση των αγώνων που έκαναν να γλιτώσουν από τους εργολάβους. Αγώνες οι οποίοι έγιναν όχημα να κερδίσουν τις καρέκλες της εξουσίας.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας την παράταση των συμβάσεων έως τέλους του χρόνου και την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα Νοσοκομεία.

Μάταια!!!

Το σχέδιο είναι να γίνονται σπαστές προκηρύξεις ανά Νοσοκομείο, να κάνουν αιτήσεις χιλιάδες υποψήφιοι σε προεκλογική περίοδο, για να καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες πρόσληψης στο δημόσιο. Δεν θα τους περάσει.

Διεκδικούμε την εκδίωξη όλων των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πρώην εργολαβικό προσωπικό.

Εργάζονται στα Νοσοκομεία πάρα πολλά χρόνια και δικαιούνται την εργασία τους.

Όσο για τον «υπερδιοικητή αναφέρουν:

Μέχρι σήμερα ξέραμε για υπερυπουργούς τώρα μάθαμε και για διορισμό υπερδιοικητών . Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, τοποθετήθηκε υποτίθεται προσωρινά Διοικητής στο Νοσοκομείο Νίκαιας χωρίς να επιτρέπεται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Διπλοθεσίτης σε 2 ειδικές θέσεις)

Όταν αποχωρεί για οποιοδήποτε λόγο ο Διοικητής και Αν. Διοικητής από ένα Νοσοκομείο, το εν’ λόγω Νοσοκομείο διοικείται προσωρινά από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας κατά την προκήρυξη που έγινε, υπήρξαν επιλαχόντες του κου Μπούτου. Γιατί λοιπόν δεν διοικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας προσωρινά από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας; Γιατί δεν ορίστηκε ένας από τους επιλαχόντες με βάση την προκήρυξη για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας;

Πολιτικές σκοπιμότητες. ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Για τα μάτια του κου Γεωργόπουλου έκανε και άλλα ο Αν. Υπουργός Υγείας.

Αφαίρεσε τις Διοικητικές αρμοδιότητες του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός από το κληροδότημα που προστατεύεται από το Σύνταγμα και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και τις παραχώρησε στον κο Γεωργόπουλο (Ν. 4498/2017 άρθρο 19 παρ. 3).

Συνταγματική εκτροπή!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα»:

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι,

Άλλη μια φορά, ο διοικητής μας πρωτοστατεί στην αδικία. Πέρασαν δύο χρόνια από τον τελευταίο διαγωνισμό ΑΣΕΠ κι ενώ οι εργαζόμενοι της καθαριότητας βρίσκονται σε παράταση των συμβάσεών τους, ο διοικητής του νοσοκομείου μας βιάζεται να τους αντικαταστήσει!

Στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 3 Γενάρη και στην συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Υγείας
κ. Ξανθό, στην οποία παρευρέθηκε και η Γραμματέας του Συλλόγου μας, τέθηκε απ όλους τους παρευρισκόμενους το ζήτημα των συμβασιούχων, της καθαριότητας και ζητήθηκε να γίνει ενιαία παράταση, μέχρι το τέλος του 2019 για όλους και να πραγματοποιηθεί ενιαία προκήρυξη για την καθαριότητα των νοσοκομείων. Η απάντηση του Υπουργού, δεν ήταν δεσμευτική, αλλά τόνισε ότι θα εξεταστεί σοβαρά το συγκεκριμένο αίτημα και θα δοθεί απάντηση ώστε να υπάρξει λύση και ενιαία αντιμετώπιση για την προκήρυξη και τις προσλήψεις. Η Διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» χωρίς να περιμένει τις σχετικές κινήσεις ή προεξοφλώντας την τελική απόφαση του Υπουργείου Υγείας επιταχύνει τις εσωτερικές διαδικασίες προκηρύσσοντας ΑΜΕΣΑ νέο διαγωνισμό για το νοσοκομείο.

Είναι πολιτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας η παραμονή των συμβασιούχων της καθαριότητας και θα την διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους ελαστικά εργαζόμενους και τους μόνιμους μέσα στα νοσοκομεία μας!!
Ο Διοικητής θα έπρεπε, να στέκεται δίπλα στους συναδέλφους αλλά και το σωματείο, να ζητά, και αυτός, την μονιμοποίησή τους κι όχι την αντικατάστασή τους, στέλνοντάς τους στο σπίτι και στην ανεργία!

Όλοι και όλες θυμόμαστε τη δυσλειτουργία που υπήρχε το χρονικό διάστημα προσαρμογής των νέων εργαζομένων. Οι συνάδελφοι της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τις οποίες εκπαιδεύονται συνεχώς κι είναι ανώφελο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και καταστροφικό για τις ζωές τους να ανακυκλώνεται η εργασία τους προσλαμβάνοντας νέους κάθε τόσο.

Κανένας δεν θα απολυθεί! Η διαδικασία του διαγωνισμού θα ματαιωθεί!

Το επιχείρημα της αντισυνταγματικότητας της παράτασης των συμβάσεων είναι πέρα για πέρα σαθρό. Χιλιάδες εργαζόμενοι επικουρικοί και ΟΑΕΔ έχουν κερδίσει μετά από τις κινητοποιήσεις μας ανανέωση των συμβάσεών τους 2 και 3 φορές, πολύ περισσότερο από ένα 24μηνο, που κι αυτό πάει να τους το στερήσει!!

Μαζί με τους επικουρικούς γιατρούς που περιμένουν να ξανανοίξουν οι θέσεις τους, διεκδικούμε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις. Δεν μας φτάνουν οι ελάχιστοι μόνιμοι που προσελήφθησαν, οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπου το επίδομα τέκνου και για τα βαρέα και ανθυγιεινά δεν θα δίνεται αναλογικά με τις ημέρες δουλειάς, επειδή αντιμετωπίζονται σαν ωρομίσθιοι κι ουσιαστικά τιμωρούνται όταν παίρνουν ρεπό. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας που μαζί με όλους τους υπόλοιπους ελαστικά εργαζόμενους είναι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης.

Ο διαγωνισμός δεν θα προχωρήσει!!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 6πμ – 3μμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 8.30πμ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                                        ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Διαβάστε την αντίστοιχη ανακοίνωση από το ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ:

Λήγουν οι συμβάσεις του πρώην Εργολαβικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, (καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, φύλακες) και οδηγούνται σε απόλυση.

Το Υπουργείο Υγείας αρνείται την ανανέωση των συμβάσεων. Με την Προκήρυξη νέου διαγωνισμού τις επόμενες ημέρες οι περισσότεροι εξ’ αυτών θα απολυθούν.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει με τους νέους διαγωνισμού να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους στις εκλογές.

Την Δευτέρα 18/2/2019 8.30 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας οργανώνουμε μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του πρώην Εργολαβικού Προσωπικού του Νοσοκομείου μας.

Το Δ.Σ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν