ΠΟΕΔΗΝ: Διάλυση στο Νοσοκομείο Ικαρίας…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό αλλά και σε βασικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ικαρίας, σύμφωνα με τελευταία καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που παρουσιάζει δραματική την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Το Νοσοκομείο Ικαρίας είναι δευτεροβάθμιο Γενικό Νοσοκομείο 40 κλινών. Υπηρετούν 90 υπάλληλοι στο σύνολό τους!!! Αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.
Συνεχείς είναι οι μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από το Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει το Κ.Υ. ΕΥΔΗΛΟ και το αγροτικό ιατρείο στους φούρνους. Κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού για να ενισχυθεί το Κ.Υ.

-Στο Νοσοκομείο δεν γίνονται ΤΟΚΕΤΟΙ λόγω έλλειψης παιδιάτρου, αν και υπάρχει μαιευτήρας. Οι περισσότεροι τοκετοί γίνονται στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ Μαιευτήρια. Ο ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ έλεγχος γίνεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για όλες τις εξετάσεις.
-Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για εξετάσεις θυρεοειδή και για πολλές άλλες βιοχημικές εξετάσεις.
-Δεν γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος απαραίτητος για την ασφάλεια των ασθενών. Δεν γίνεται έλεγχος για λοιμώδη νοσήματα ( HBV,HCV,HIV) λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Αν και υπάρχει χειρουργός (αναμένεται και δεύτερος), δεν χειρουργούνται ούτε απλά χειρουργεία όπως σκωληκοειδεκτομές, χολές λόγω έλλειψης υλικών. ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ οι ασθενείς να απευθύνονται σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων ή να πληρώνουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
-Τα ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΑ εργαστήρια είναι ιδιωτικά. Οι Νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρονται στα ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν από την τσέπη τους.
-Στο νοσοκομείο ενώ υπάρχει αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας. Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu έως ότου γίνει η αεροδιακομιδή. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους ασθενείς.
-Δεν υπάρχει ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
-Δεν υπάρχει ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς που είναι αρκετοί να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της ΣΑΜΟΥ ή να μετακομίζουν οικογενειακώς στην Αθήνα. Όταν δεν έχει πλοίο λόγω κακοκαιρίας, δεν μπορούν να φτάσουν για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Σάμου. Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, λόγω σοβαρών επιπλοκών.
Το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι για τη ζωή των ασθενών πολλαπλασιάζονται. Η ιδιωτική υγεία ανθεί στο νησί!!!
Οι αεροδιακομιδές είναι συχνότατες.

Εύγε κυβέρνηση!!!
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας και οι Φορείς του νησιού έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 11π.μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν