ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν επαρκούν οι προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός» – Πορεία και κινητοποιήσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
"Δεν επαρκούν οι προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη 84η ΔΕΘ, για την ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας", τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία εξαγγέλλει μεγάλη πορεία και κινητοποιήσεις τον Οκτώβρη.

Σε συνέχεια της πορείας Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στο περιθώριο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι δεν επαρκούν οι προσλήψεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για να ανακάμψει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς από το ΕΣΥ στα χρόνια των μνημονίων αποχώρησαν 25.000 εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσετε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθότι οι 2000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν οι οποίες θα καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ, δεν καλύπτουν τις ανάγκες (χάσαμε 25.000 υπαλλήλους στα χρόνια των Μνημονίων) και 1.500 αποχωρούν κατ’ έτος. Οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των Συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ».

ΠΟΕΔΗΝ: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»

Η ΠΟΕΔΗΝ εξαγγέλλει μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στην Αττική για τις 23 Οκτωβρίου. Θα εκκινήσει από την Πλατεία Μαβίλης, θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, ενώ θα περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση από τον πρωθυπουργό. Η πορεία στη συνέχεια θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας. «Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενος και τα Συνδικαλιστικά στελέχη από όλη τη χώρα».

Παράλληλα, προκηρύσσεται την ίδια μέρα και στάση Εργασίας 7-3 μμ. για τα Σωματεία μέλη της Αττικής και των όμορων Νομών, ενώ θα γίνουν επιπλέον κινητοποιήσεις και για τους εξής λόγους:

  • Εάν η Κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει αλλαγές στο Συνδικαλιστικό Νόμο «συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου Σύριζα. Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο ν.1264/82», όπως αναφέρουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ
  • Κινητοποίηση σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα την μονιμοποίησή τους.
  • Θα υπάρξει, επίσης, κάλυψη- στήριξη τοπικών κινητοποιήσεων και συνεδρίαση γενικού συμβουλίου στις 24 Οκτωβρίου 2019.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:

  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια
  • Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση
  • Αύξηση στους μισθούς
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων
  • Εκδίωξη Εργολάβων