ΠΟΕΔΗΝ: «Χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο Καρπενησίου παρά τη μεγάλη διασπορά στην Ευρυτανία»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού εντοπίζεται τα τελευταία 24ωρα στο νομό Ευρυτανίας, σε χωριό της οποίας η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε να λάβει επιπλέον μέτρα, με αποκλεισμό των κατοίκων του χωριού. Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Καρπενησίου, καταγγέλλει την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού Ραπτόπουλο στην Ευρυτανία, στο οποίο η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλαβε σήμερα έκτακτα μέτρα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Κάποιοι μάλιστα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, δεν υπάρχει παθολόγος και πνευμονολόγος.

«Η κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου Καρπενησίου νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 15 περιστατικά Covid χωρίς ιατρική φροντίδα. Ο ένας παθολόγος που απέμεινε παραιτήθηκε. Δεν άντεχε άλλο. Ήταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο επί 10 ημέρες. Οι δύο άλλοι γιατροί του νοσοκομείου -ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος- νοσούν από κορoνοϊό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

ΠΟΕΔΗΝ: «Έφεραν στο νοσοκομείο γιατρό με κορονοϊό να διασωληνώσει ασθενή»

Την Τετάρτη μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όταν χρειάστηκε διασωλήνωση ένας 32χρονος ασθενής από το χωριό Ραπτόπουλο, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών ανάγκασαν τον παθολόγο του νοσοκομείου, που νοσεί από κορονοϊό, να μεταβεί  στο νοσοκομείο, για να κάνει τη διασωλήνωση του ασθενούς.

«Το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό. Έφεραν το θετικό στο κορωνοιο γιατρό παθολόγο από το σπίτι του να διασωληνώσει τον ασθενή και από αύριο του είπαν θα εργάζεται κανονικά. Οι εργαζόμενοι μου ανέφεραν ότι ο γιατρός που νοσεί και γύρισε για δουλειά, σέρνεται στη κυριολεξία. Υπάρχει αναστάτωση για νοσοκομειακή διασπορά του ιού. Πως είναι δυνατόν να αφήσουν ένα νοσοκομείο σε κόκκινη περιοχή να νοσηλεύει περιστατικά κορωνοιου χωρίς γιατρό; Πόσο επικίνδυνο είναι να γυρίζει για δουλειά γιατρός που νοσεί; Και είναι και μόνος», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τελικά ο 32χρονος ασθενής διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας. Ο πατέρας του επίσης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Η ΜΕΘ δύο κλινών του νοσοκομείου Καρπενησίου πλήρως εξοπλισμένη από δωρεές είναι κλειστή λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.