ΠΟΕΔΗΝ: Αποψιλώνονται τα νοσοκομεία – Μετακινούνται νοσηλευτές στα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού

  • Γιάννα Σουλάκη
διασωληνωμένους
Αναστάτωση έχει προκληθεί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη λειτουργία των νοσοκομείων της Αττικής από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση Νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Με το σχεδιασμό που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής ανέπτυξαν κλινικές νοσηλείας υπόπτων και διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ως εκ τούτω οι ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού ειδικά στο Νοσοκομείο Σωτηρία, αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «Με την μετακίνηση Νοσηλευτών και γιατρών από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής προς το «Σωτηρία» και άλλα Νοσοκομεία αναφοράς, διαταράσσεται η λειτουργία τους και αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια. Οι εφημερίες καθίστανται επισφαλείς όπως επισημαίνουν Διοικήσεις Σωματείων και επιστημονικά όργανα των γιατρών».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, επίσης, ότι μετακινούνται γιατροί και Νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν το χειμώνα και να επιστρέψουν οι μετακινημένοι στη θέση τους», καταλήγουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων του ΕΣΥ.