ΠΟΕΔΗΝ: «Απών από την εργασία του» δηλώνεται ο εργαζόμενος του «Μεταξά» – Λαμβάνει κανονικά τον μισθό του

  • Γιάννα Σουλάκη
Μεταξά
Τη μισθοδοσία του πρώτου 15ήμερου του Νοεμβρίου έλαβε ο 36χρονος υπάλληλος του "Μεταξά", ο οποίος προφυλακίστηκε για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Ο εργαζόμενος δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαθεσιμότητα, λόγω γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι έδωσε σχετική εντολή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» δεν έχει θέσει ακόμη σε διαθεσιμότητα τον 36χρονο προφυλακισμένο για τον βιασμό της 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό, όπως αποκάλυψε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

«Όχι μόνο δεν απολύθηκε από το δημόσιο, αλλά ούτε καν σε διαθεσιμότητα δεν έχει θέσει ακόμη το νοσοκομείο τον 36χρονο. Δεν εκτέλεσαν καν την εντολή του Υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης: Πλεύρης: Σε διαθεσιμότητα ο 36χρονος εργαζόμενος του «Μεταξά» που συνελήφθη για την υπόθεση του Κολωνού 

Προσθέτουν επίσης, πως στις 27 Οκτωβρίου ο συγκεκριμένος υπάλληλος προπληρώθηκε ολόκληρο το 15ήμερο του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο μηνιαίος μισθός του είναι 740 ευρώ και έλαβε 370 ευρώ ως αντίτιμο για τον μισό μήνα.

«Ενώ θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου, που έδωσε εντολή ο Υπουργός κ. Πλεύρης να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιπροσθέτως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, «κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση«, λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης», ζητά η Ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν