ΠΟΕΔΗΝ: Απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου στα νοσοκομεία για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΟΕΔΗΝ
Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί των νοσοκομείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 προχώρησε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και ζητώντας την απόσυρσή του.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),  την σχετική απόφαση έλαβε το γενικό συμβούλιό της. Και αυτό διότι το νομοσχέδιο «θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση».

Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση.

«Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών», τονίζει. «Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή. Κοινό αίτημα όλων η απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο εκτιμάται ότι «θα  επιβάλλει έναν  νέο  εργασιακό  μεσαίωνα».