ΠΟΕΔΗΝ: «Ανησυχούν γιατροί και νοσηλευτές για τον κορονοϊό – Ζητούν μάσκες υψηλής προστασίας»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Έκκληση προς τις υγειονομικές αρχές της χώρας κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχει επάρκεια μέτρων στα νοσοκομεία της χώρας, που δεν είναι "νοσοκομεία αναφοράς" για τον κορονοϊό.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία και την Ευρώπη ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρουν, «στην Ιταλία απεδείχθη ότι δεν έφθασαν τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης καθ’ ότι έχουμε αρκετά κρούσματα και νεκρούς».

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν ότι «χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει όμως να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα ΤΕΠ».

ΠΟΕΔΗΝ: Χρειάζεται η πρόσληψη 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων και να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

«Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα. Έκκληση κάνουμε στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα πριν να είναι αργά», τονίζουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ).