ΠΟΕΔΗΝ: «Αναβολή των εμβολιασμών στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Εμβολιασμούς
Αναβολή των εμβολιασμών των υγειονομικών σε όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, εκτός από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, από τη Δευτέρα και για μία εβδομάδα, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι γιατροί και νοσηλευτές σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενημερώθηκαν ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί από τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα ραντεβού των υγειονομικών. Μόνη εξαίρεση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο οποίο οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά.

«Αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζητούν από το Υπουργείο Υγείας εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους της αναβολής, καθώς όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, βρίσκονται σε ευάλωτες περιοχές, που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία.

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από το κορονοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.