ΠΟΕΔΗΝ: Αφόρητη η κατάσταση στα νοσοκομεία το 3ήμερο του καύσωνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, "το τριήμερο του καύσωνα μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις με τον κλιματισμό στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς υπέφεραν κυριολεκτικά από τη ζέστη...".

Διαβάστε αναλυτικά τι καταγγέλλει:
Σε όλα τα Νοσοκομεία είναι ασυντήρητοι οι κεντρικοί κλιματισμοί. Δεν αποδίδουν επίσης λόγω παλαιότητας και χαμηλής ισχύος. Οι ασθενείς και εκεί που φαινομενικά υπάρχει κλιματισμός ψήνονται λόγω χαμηλής απόδοσης.
Οι Διοικήσεις έτρεχαν πανικόβλητες να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Χωρίς χρήματα δεν διορθώνεται η κατάσταση.

Τοποθέτησαν ανεμιστήρες που ανακύκλωναν τον ζεστό αέρα. Δεν έκαναν τίποτα. Τοποθέτησαν φορητά κλιματιστικά «σαν ψυγεία» την τελευταία στιγμή ψάχνοντας απίστευτα σημεία εξόδων των αεραγωγών (έσπαγαν τα παράθυρα για να τους βγάλουν έξω από τα κτίρια). Μικρή απόδοση. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να γίνει συντήρηση στο κεντρικό κλιματισμό και αγορά νέων κλιματιστικών. Χωρίς χρήματα μόνο μπαλώματα!!!

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Εσπευσμένα τοποθέτησαν δύο φορητά «ψυγεία» κλιματιστικά στα επείγοντα. Βοήθησαν κάπως την κατάσταση. Έψαχναν οι τεχνικοί να βρουν σημείο να βγάλουν έξω από τα κτίρια τους αεραγωγούς. Βλέπεται πολλοί χώροι των Νοσοκομείων είναι τυφλοί. Το πρόβλημα υφίσταται. Απαιτείται συντήρηση και ενίσχυση του κεντρικού κλιματισμού.

Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: Ασυντήρητος ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Ψήθηκαν από τη ζέστη οι ασθενείς. Έψαχναν ανεμιστήρες. Τα φορητά κλιματιστικά «ψυγεία» δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο αναμονής των ασθενών για Αξονική ή για εργαστηριακές εξετάσεις, επειδή τα σημεία είναι τυφλά και δεν μπορούν να βρουν έξοδο για τους αεραγωγούς.

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ο κεντρικός κλιματισμός δεν αποδίδει ψήθηκε το Νοσοκομείο. Στη μία χειρουργική αίθουσα δεν λειτουργεί το πρόσθετο κλιματιστικό μηχάνημα. Είναι χαλασμένο από πέρυσι τον Σεπτέμβριο (δείτε σε φωτογραφίες την κατάστασή του).

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Πανάρχαιος ο κεντρικός κλιματισμός χωρίς απόδοση. Την Παρασκευή 30/6/2017 χάλασε ο κλιματισμός στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας!!! Επισκευάστηκε και λειτούργησε το Σάββατο. Παρασκευή ψήθηκαν οι ασθενείς. Επιβαρύνθηκε η υγεία τους. Στους χώρους Νοσηλείας και αναμονής των ασθενών και των συνοδών δεν υποφέρεται η ζέστη. Θα ξαναχαλάσουν!!!

Γ.Ν. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μετά την τοποθέτηση 11 φορητών κλιματιστικών τύπου aircooler στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, έχει αμβλυνθεί η κατάσταση με την έλλειψη κλιματισμού εντός των ιατρείων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, Η τοποθέτηση των φορητών κλιματιστικών έγινε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου το Σάββατο 1/7/17 μετά την ανάδειξη του θέματος και την έντονη αντίδραση των ιατρών που είχαν αποφασίσει να μην εξετάζουν ασθενείς μετά τις 11.00 το πρωί αν δεν αποκατασταθεί ο κλιματισμός εντός των ιατρείων, κάτι που τελικά έγινε, έστω και με προσωρινή λύση.

Δυστυχώς όμως το πρόβλημα με την  έλλειψη κλιματισμού εξακολουθεί να υφίσταται στους χώρους αναμονής και στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, στα γραφεία κίνησης και γραμματείας εξ. ιατρείων στο ισόγειο, σε όλα τα γραφεία της διοίκησης στον πρώτο όροφο της νέας πτέρυγας, στο κυλικείο του Νοσοκομείου και  σε χώρους του υπογείου. Σε κάποιους από τους παραπάνω χώρους έχουν τοποθετηθεί ανεμιστήρες.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Ασθενείς και προσωπικό τα είδαν όλα από τη ζέστη. Θάλαμοι νοσηλείας οξέων περιστατικών χωρίς κλιματισμό. Ασθενείς καθηλωμένοι στα «τέσσερα» λουσμένοι στον ιδρώτα.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Δεν έφτανε η ζέστη. Λόγω έλλειψης συντήρησης (στάζει η στέγη από παντού) κατέρρευσε ο σοφάς της οροφής της τραπεζαρίας ασθενών σε τμήμα οξέων περιστατικών. Δείτε φωτογραφίες. Ευτυχώς ήταν νύκτα και δεν βρίσκονταν ασθενείς στην τραπεζαρία. Την ημέρα γεμίζει από ασθενείς.

Γ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Ο κεντρικός κλιματισμός ασυντήρητος. Με ανεμιστήρες προσπαθούσαν να δροσιστούν οι ασθενείς στις κλινικές.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πλήρης διάλυση. Οι ασθενείς στις κλινικές προσπαθούν να δροσιστούν με ανεμιστήρες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΝΑΜΟΓΛΕΙΟ: Ανεμιστήρες και μόνο. Ανακύκλωση του ζεστού αέρα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ: Παραμένουν τα 22 κλιματιστικά χαλασμένα. Κλινικές χωρίς κλιματισμό. Χωρίς κλιματισμό τα δωμάτια ασθενών στο χώρο μετάγγισης ασθενών με Μεσογειακή αναιμία. Χωρίς κλιματισμό η ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Βρήκαν τα λίγα ευρώ. αγόρασαν τα ανταλλακτικά και επισκεύασαν τον κεντρικό κλιματισμό. Αν δεν είχαμε καταγγείλει το γεγονός θα ήταν ακόμη χαλασμένος.
Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν