ΠΟΕΔΗΝ: «Θα είχε ελπίδες ο Λ. Μαχαιρίτσας εάν υπήρχε κοντά ασθενοφόρο»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
"Αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου που απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από το Πτελεό Μαγνησίας, υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα". Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιανννάκου, το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε στις 4:37 το πρωί και η κινητή ιατρική μονάδα που διέθετε γιατρό ξεκίνησε από τον Βόλο, όπου απέχει 70 χιλιόμετρα κακοτράχαλου δρόμου:

«Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις ασθενοφόρων στο Νομό Μαγνησίας

Η εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις ασθενοφόρων στο νομό Μαγνησίας:

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος και όχι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο  νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου «που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.