Νέα καταγγελία: 12 κακοποιημένα παιδιά παρατημένα από ΜΚΟ στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

  • Γιάννα Σουλάκη
Αναρρωτήριο Πεντέλης
Μια σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Δώδεκα παιδάκια εγκαταλείφθηκαν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης από μεγάλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα.

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, μία άλλη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτήν, μια άλλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της Πρόνοιας, εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, που είναι Προνοιακή Δομή στην οποία διαμένουν παιδιά έως 5 ετών, φιλοξένησε αρχικά τα 12 παιδιά της συγκεκριμένης ΜΚΟ παραχωρώντας 12 θέσεις φιλοξενίας σε κτίριο του Αναρρωτηρίου, το οποίο ανακαινίστηκε με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το 2017  η δομή της ΜΚΟ λειτούργησε με τα 12 παιδάκια, ενώ η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός και η τεχνική υποστήριξη παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, τον περασμένο Ιανουάριο οι υπεύθυνοι του ΜΚΟ ενημέρωσαν πως σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσουν από τη δομή, λόγω λήξης της χρηματοδόησης και στο τέλος Ιουλίου απέσυρε το προσωπικό της.

«Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν σε δύο άλλα τμήματα, ως υπεράριθμα. Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει; Λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές. Ακόμη και εάν σταμάτησε μια πηγή χρηματοδότησης, υπάρχουν και άλλες πολλές. Είναι κρίμα να εγκατελλείπουν 12 παιδάκια. Ποιες είναι οι κυρώσεις γι’ αυτό που έκαναν;» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν