ΠΟΑμΣΚΠ: Ημερίδα για την πολλαπλή σκλήρυνση και τον κορωνοϊό

  • Iatropedia newsroom
ΠΟΑΜΣΚΠ
Η ημερίδα έχει θέμα «Διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Εμβολιασμοί κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19 στην Ελλάδα». Θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 και 13:00.

Διαδικτυακή ημερίδα για τη διαχείριση της πολλαπλής σκλήρυνσης και τους εμβολιασμούς μεσούσης της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, διοργανώνει το Σάββατο 20 Φεβρουρίου 2021 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πανδημία έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τους πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση. Έχει επίσης δημιούργησε νέα προβλήματα και κινδύνους, ενώ επέφερε σειρά ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση αυτής της πολύπλοκης νόσου.

Αυτό ήταν και το έναυσμα της ημερίδας, που θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι. Την έναρξή της θα πραγματοποιήσει η κυρία Βάσω Μαράκα, πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ. Η κυρία Μαράκα θα αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 21.000 πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση στη χώρα μας.

Τον λόγο θα λάβει στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στην London School of Economics και Πολιτικής & Διοίκησης της Υγείας  στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London. Ο κ. Μόσιαλος θα αναφερθεί στον αντίκτυπο της πανδημίας σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο παγκοσμίως. Θα μιλήσει επίσης για τα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από τον εμβολιασμό των πολιτών εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Η διαχείριση της νόσου

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής Νευρολογίας  Νικόλαος Γρηγοριάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας. Ο κ. Γρηγοριάδης  θα μιλήσει για την διαχείριση της πολλαπλής σκλήρυνσης εν μέσω πανδημίας. Θα προσδιορίσει επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από ερωτηματολόγιο που δημιούργησε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας την περασμένη άνοιξη, για να αποτυπώσει την επίδραση της πανδημίας στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και τους φροντιστές τους.

Ο καθηγητής θα αναφερθεί ακόμα στις διεθνείς συστάσεις για τον εμβολιασμό ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση κατά του νέου κορωνοϊού και την αλληλεπίδραση με τις φαρμακευτικές αγωγές για την πολλαπλή σκλήρυνση.

Στην ημερίδα θα μιλήσει ακόμα η κυρία Αλίκη Βρυεννίου, σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑμΣΚΠ. Η κυρία Βρυεννίου πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση αλλά νόσησε και από το νέο κορωνοϊό, και θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την εμπειρία της. Επιπλέον, διαμένει μόνιμα στη Στοκχόλμη. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομιλία της, διότι η Σουηδία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες την πανδημία.

Ερωτήματα ασθενών

Στην ημερίδα θα αφιερωθεί αρκετός χρόνος για να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων. Αυτά θα τεθούν μέσω του chat,  μετά το πέρας των εισηγήσεων. Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χρόνος για την απάντηση όλων των ερωτημάτων, αυτά θα συγκεντρωθούν προκειμένου να απαντηθούν γραπτώς και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΠΟΑμΣΚΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ζωντανά μέσω των σελίδων της Ομοσπονδίας:

Η διαδικτυακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Genesis Pharma, Merck Hellas, Roche Hellas και Sanofi – Aventis.