Πνιγμός 3χρονου στην Τήνο: «Θα ζούσε αν το Κέντρο Υγείας δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πνιγμός
Συγκλονισμένη είναι η Τήνος με την τραγωδία που σημειώθηκε στο νησί το πρωί της Τρίτης, όταν ένα παιδάκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό. 

Ο πνιγμός προήλθε πιθανότατα από ρώγες σταφυλιού, καθώς -κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών- το τρίχρονο παιδί έβγαλε τουλάχιστον δύο ρώγες από σταφύλι, αλλά όταν έφτασε με περιπολικό της αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Τήνου, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές της προσπάθειας διάσωσης του παιδιού.

«Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

«Οι γιατροί που ήρθαν, ήταν όλοι ιδιώτες εξωτερικοί για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο αγροτικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς αλλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιού. Να μην υπάρξει επόμενο τουλάχιστον», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία: Τρίχρονο παιδί πνίγηκε «από δύο ρώγες σταφύλι»

Πρώτες βοήθειες για πνιγμό από αντικείμενο ή σε νερό – ΚΑΡΠΑ, Χάιμλιχ, τεχνητή αναπνοή

Πηγή: newsit.gr