Πνευμονιόκοκκος: Πράσινο φως από τον FDA για την κυκλοφορία νέου εμβολίου για τους ενήλικες

  • Iatropedia newsroom
πνευμονιόκοκκος, εμβόλιο
Ο πνευμονιόκοκκος μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις σε πολλά σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων

«Πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου επόμενης γενιάς της MSD (γνωστή ως Merck σε ΗΠΑ και Καναδά) για την προστασία των ενηλίκων από την πνευμονιοκοκκική νόσο έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο πνευμονιόκοκκος μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις σε πολλά σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, όπου μπορεί να προκαλέσει πνευμονία. Υπάρχουν περίπου 100 διαφορετικά στελέχη που μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις λοιμώξεις.

Το εμβόλιο της MSD, με την επωνυμία Capvaxive, βοήθησε στην παραγωγή ανοσολογικής απόκρισης έναντι και των 21 ορότυπων ή παραλλαγών των βακτηρίων που στόχευε το εμβόλιο σε διάφορους ενήλικους πληθυσμούς.

Η εταιρεία αναμένει ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, με την επιφύλαξη της σύστασης των συμβούλων του CDC, οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της έγκρισής του μέσα στον μήνα.

Το Capvaxive παίρνει έγκριση για ενήλικες 18 ετών και άνω, σύμφωνα με τον FDA.

Η πνευμονιοκοκκική νόσος μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής με εκκρίσεις του αναπνευστικού όπως είναι το σάλιο ή η βλέννα. Παιδιά κάτω των πέντε ετών και ενήλικες 65 ετών και άνω διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο.

Η MSD έχει επί του παρόντος δύο εγκεκριμένα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκκο: το Vaxneuvance που χορηγείται σε άτομα έξι εβδομάδων ή μεγαλύτερης ηλικίας και το Pneumovax 23 για ενήλικες 50 ετών και άνω, καθώς και για παιδιά δύο ετών και άνω που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για τη νόσο.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κολύμπι στη θάλασσα: Γιατί είναι η καλύτερη άσκηση και πόσες θερμίδες καίμε

Κατάθλιψη: Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τύποι που απαιτούν ξεχωριστή θεραπεία

Μικρά ψάρια: Φάτε τα ολόκληρα για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να ζήσετε περισσότερο