Πληρώνονται εφημερίες οι νοσοκομειακοί γιατροί 13 ή 27 Οκτωβρίου

  • Iatropedia
Τις ...περίφημες εφημερίες του τρίτου 3μηνου του έτους θα λάβουν μέσα στον Οκτώβριο οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς έτσι ενημερώθηκαν τα λογιστήρια των νοσοκομείων αλλά αυτή είναι και η ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κάποτε δεν αποτελούσε είδηση ότι οι γιατροί θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες τους. Στο τέλος κάθε μήνα λάμβαναν τα χρήματα για τον προηγούμενο ή τον προ προηγούμενο μήνα. Τώρα όμως, παρά τις δραματικές περικοπές, την υπεραπασχόληση και τις φήμες για κατάργηση και του δικού τους «ειδικού» μισθολογίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί λαμβάνουν κάθε 3μηνο την οικονομική «ανάσα» για τα νοικοκυριά τους.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, σε δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα ygeianet, «μετά από επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας ενημερωθήκαμε ότι τα κονδύλια για καταβολή εφημεριών 3ου τριμήνου 2015 ήδη έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς των νοσοκομείων.

Συνεπώς μπορεί να γίνει άμεσα εκκαθάριση ενταλμάτων, ώστε οι εφημερίες να πιστωθούν στους λογαριασμούς των γιατρών στις 13 Οκτωβρίου ή το αργότερο στις 27 του ίδιου μήνα».