Πλεύρης: Ζητά εξηγήσεις από τους Διοικητές των ΥΠΕ για τα πολλαπλά περιστατικά παραμέλησης ασθενών

  • Γιάννα Σουλάκη
Θάνος Πλεύρης
Τα πολλαπλά περιστατικά και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία με ανορθόδοξο τρόπο, απασχολούν έκτακτη σύσκεψη που παραγματοποιούν αυτή τη στιγμή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με τους Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) όλης της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) απαιτώντας εξηγήσεις για τα απανωτά περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με παραμέληση ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ο υπουργός κ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, θα αναζητήσουν πιθανές ευθύνες των διοικήσεων των νοσοκομείων και θα ζητήσουν από τους ΥΠΕάρχες να χυθεί άπλετο φως στις περιπτώσεις των δύο παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών που κατέληξαν αιφνιδίως στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πιο πρόσφατο περιστατικό με τον 43χρονο που κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Παπανικολάου και ανακαλύφθηκε το πτώμα του μετά από ώρες.