Πλεύρης: Σύσκεψη στο ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κακοκαιρίας

  • Γιάννα Σουλάκη
Στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου για τα προβλήματα της κακοκαιρίας.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε η κακοκαιρία στους κατοίκους σε όλη την Επικράτεια αλλά και στην Αττική, πραγματοποίησαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τον Πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τη διακομιδή ασθενών. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Κέντρου Επιχειρήσεων και των πληρωμάτων, 80 κλήσεις πολιτών στις 12:00 το μεσημέρι βρίσκονταν σε αναμονή, καθώς τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν λόγω του χιονιού.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε όλο το προσωπικό (διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς) που συμμετέχει στους απεγκλωβισμούς και οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής.

«Όλα τα οχήματα του του ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα έχουν αλυσίδες και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική φθάνουν σε κάθε σημείο και προσπαθούν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Δυστυχώς, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν εξυπηρετηθεί ακόμα γιατί τα σημεία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί γρήγορα η πλήρης λειτουργία και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, έγινε μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού και από την Αττική οδό, όπου σε 4 σημεία υπήρξαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

«Το ΕΚΑΒ έχει κάνει μια τεράστια  προσπάθεια, μιλάμε συνεχώς  με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Φανταστείτε ότι και το ΕΚΑΒ είχε πρόβλημα ως προς την πρόσβαση των οχημάτων στις κεντρικές  υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Αντιμετωπίστηκε και αυτό. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό για εμένα που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.  Να μην έχουμε κάποιο περαιτέρω απρόοπτο συμβάν».