Πλεύρης στους ΥΠΕάρχες: «Να δείχνετε ανθρωπιά στους ασθενείς» – Τι είπε για την προσωπική του περιπέτεια Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας, μετά τις απανωτές καταγγελίες από συγγενείς ασθενών που έχασαν τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία, για παραμέληση καθηκόντων από την πλευρά γιατρών και νοσηλευτών. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις και τους παρότρυνε να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών με ανθρωπιά.

Το προσωπικό του βίωμα κατέθεσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα και τους επτά ΥΠΕάρχες όλης της χώρας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ζητώντας από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ασθενών με ανθρώπιά, ο κ. Πλεύρης θυμήθηκε την περιπέτεια της υγείας του τον Νοέμβριο του 2016, όταν χρειάστηκε να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μετά από χειρουργείο ρουτίνας, γιατί προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

«Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε απευθυνόμενος προς τους ΥΠΕαρχες.

Πλεύρης: «Να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις»

Τα πολλαπλά περιστατικά και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία με ανορθόδοξο τρόπο, απασχόλησαν την έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα απαίτησαν εξηγήσεις για τα απανωτά περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με καταγγελίες για παραμέληση ασθενών.

Και συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις των δύο παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών που κατέληξαν αιφνιδίως στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το πιο πρόσφατο περιστατικό με τον 43χρονο που κατέληξε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Παπανικολάου και ανακαλύφθηκε το πτώμα του από το προσωπικό την επόμενη μέρα.

Για την τελευταία υπόθεση, αλλά και για τις προηγούμενες το Υπουργείο Υγείας έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ώστε να δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς και να αποδοθούν οι ευθύνες εάν και όπου υπάρχουν.