Πλεύρης στη Βουλή: «Οι αρνητές δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ – Χαιρετίζουμε τους βουλευτές – γιατρούς που εμβολιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Έμμεση αναφορά στον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη έκανε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς του αντιεμβολιαστές ότι δεν θα επιστρέψουν ξανά ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ.

Αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι «η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού», απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης και από το βήμα της Βουλής.

Δείτε επίσης – Τροπολογία στη Βουλή: Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους λαμβάνουν ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού και βεβαιώσεις νόσησης

Παράλληλα σχολίασε και τη χθεσινή φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με εμβολιασμένους γιατρούς:

«Χαιρετίζουμε και τους ιδιώτες γιατρούς και βουλευτές γιατρούς που πήγαν και εμβολιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν χθες γιατί ξέρανε ότι ήταν ζήτημα χρόνου να τους βρούμε. Δεν είναι ευχάριστο αλλά στη ζυγαριά της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας αυτό που βάζουμε πρώτη γραμμή είναι η δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

Πλεύρης: «Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ αν δεν εμβολιαστούν»

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην τροπολογία που προβλέπει τη διευκόλυνση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους ακόμα και με την πρώτη δόση εμβολιασμού και με την δέσμευση ότι θα τον ολοκληρώσουν καθώς και στα αυστηρά πρόστιμα σε όσους υγειονομικούς χρησιμοποιήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Με την τροπολογία η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης. Αν εμβολιαστούν τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας. Δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

Παράλληλα μίλησε και για το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και τους εικονικούς εμβολιασμούς, διευκρινίζοντας, ότι συνολικά οι εμβολιασμοί ήταν 31.000 και όχι 44.000 ενώ τόνισε ότι ήδη διεξάγεται ΕΔΕ και έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην διοικητική υπάλληλο που εμπλέκεται.

«Η κυβέρνηση μαζί με το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλεύρης: «Αυξήθηκε στο 94% από το 84% το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών»

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα και από το 84% των εμβολιασμένων στον τομέα της υγείας έφθασε στο 94%» και συνέχισε:

«Με την τροπολογία αυστηροποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο και ενώ υπάρχουν κυρώσεις, κρίναμε ότι πρέπει να μπουν και για αυτόν που πάει να ζητήσει ψευδές πιστοποιητικό ή δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Πρέπει να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα και το διοικητικό πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Η σαφήνεια είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε κανείς να δυναμιτίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο για όλους τους υγειονομικούς. Λυπούμαστε αν τους βγάζουμε σε αναστολή, όμως η πράξη αυτή είναι μέγιστης σημασίας και δείχνει ροπή για εγκληματική πράξη. Από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει συζήτηση. Όμως στην κυβέρνηση είμαστε κάθετοι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης.

Ο  υπουργός Υγείας κατέληξε ότι έχει υπογραφεί η πράξη για την πλήρωση 530 θέσεων γιατρών και μέσα σε αυτές είναι οι προσλήψεις για τη λειτουργία της ΜΕΘ Παπανικολάου ενώ σύντομα το ίδιο θα γίνει και με τις προσλήψεις νοσηλευτών.