Πλεύρης: Παράταση στη θητεία των επικουρικών και προκήρυξη 4.000 μόνιμων νοσηλευτών

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Παράταση της θητείας των επικουρικών μέχρι το τέλος του χρόνου και νέα προκήρυξη 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, τόνισε πως η πολιτεία θα δώσει την ευκαιρία στους επικούς να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση στο ΕΣΥ, προκειμένου, όπως είπε: «να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ».

Αναφερόμενος επίσης, σε δημοσιεύματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα για το «τέλος της πανδημίας», σημείωσε πως τα στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η «Όμικρον» είναι κι αυτή επικίνδυνη. «Κανένας δεν λέει ότι είναι το τέλος της πανδημίας, αλλά θα αντιμετωπίζεται η πανδημία πλέον με άλλους όρους», ανέφερε και πρόσθεσε πως είμαστε πιο κοντά στο ότι συνυπάρχουμε πλέον με τον ιό και όχι ότι πρέπει να παίρνουμε ισχυρά περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είπε, η ένταση του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και σιγά-σιγά θα έχουμε, και εντός του Φεβρουαρίου, σαφή αποκλιμάκωση.

Πλεύρης: Οι διαφωνίες για τις ΣΔΙΤ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «φαίνεται ότι επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά, στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την ένταση, τις ύβρεις και τις ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη».

Σημείωσε ακόμη «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται με την άρνηση του να δώσει θετική ψήφο για την ανέγερση» τού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ύψους 160 εκατ. ευρώ, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές.

«Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας» τόνισε.

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος, όπως είπε, έχει δώσει 207 κλίνες ΜΕΘ και 864 κλίνες Covid συνολικά, εκ των οποίων οι 300 είναι στην Αθήνα.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή περιστατικά χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θέλει αυτές τις συμπράξεις και τις ενισχύει, διότι «γνώμονάς μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική δομή είτε από ιδιωτική».