Πλεύρης: Η μεγαλύτερη μετάδοση του κορονοϊού αυτές τις μέρες δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Αντίθετος με το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους κλειστούς χώρους δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς, όπως είπε αυτήν την περίοδο η μετάδοση του κορονοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς, αλλά στους ανοιχτούς χώρους.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως το καλοκαίρι, ο κορονοϊός διασπείρεται περισσότερο στους ανοιχτούς χώρους και μεταξύ των νέων ανθρώπων. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως εξήγησε περαιτέρω ο υπουργός Υγείας, που έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος των κρουσμάτων.

«Αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και αν χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Alpha, αναφερόμενοw στο ενδεχόμενο «επιστροφής» της υποχρεωτικότητας της μάσκας.

«Υποχρεωτικότητα έχουμε στα ΜΜΜ αστικού τύπου που είναι χώρος μετάδοσης. Όσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκας», συμπλήρωσε.

Προς κορύφωση το 6ο κύμα του κορονοϊού

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε, επίσης, πως το 6ο κύμα του κορονοϊού οδεύει προς κορύφωση. «Είμαστε σε ένα κύμα που δείχνει πως μπαίνει προς την κορύφωσή του. Θα παραμείνει σε επίπεδο νόσησης με απλές νοσηλείες» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθύμισε επίσης πως όλα τα μέτρα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι και το φθινόπωρο όταν και θα επανεξεταστούν. «Δεν είμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά στη συνύπαρξη με τον ιό. Τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.