Πλεύρης – Γκάγκα: Η επίσημη παραλαβή από την εταιρεία Roche των μονοκλωνικών αντισωμάτων

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Τις πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, παρέλαβε σήμερα από τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Με τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Παρέλαβαν τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου της Regeneron-Roche κατά της Covid-19, που στηρίζεται στην τεχνολογία των μονοκλωνικών αντισωμάτων και προορίζονται για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της νόσου του κορονοϊού.

Μόλις χθες, 11/11/21, η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA γνωμοδότησε να δοθεί έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος.

Με στόχο την άμεση έναρξη χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενείς, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε εγκαίρως, προκειμένου να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου πριν την έγκριση, όπως και έγινε.

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αποθηκευμένες υπό ειδικές συνθήκες και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις δοθεί η επίσημη έγκριση από τον EMA.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού παραμένει προτεραιότητα και αποτελεί – μαζί με τα μέτρα προστασίας – το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν