Πλεύρης για Προσωπικό Γιατρό: 50 γιατροί ειδικότητας εισήχθησαν στο σύστημα την πρώτη μέρα

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δήλωση διαθεσιμότητας να ενταχθούν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού οι γιατροί ειδικότητας και 50 γιατροί έκαναν αίτηση, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Να σημειωθεί πως στο λεκανοπέδιο Αττικής μόνο, χρειαζόμαστε περίπου 500 ειδικούς γιατρούς για την κάλυψη του πληθυσμού.

Πάνω από 4,5 εκ. πολίτες αγκάλιασαν σε λιγότερο από τρεις μήνες τον θεσμό του Προσωπικού γιατρού. Το 50% της χώρας και σχεδόν το 65% άνω των 65 ετών που κάνουν χρήση του συστήματος υγείας και έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη περίθαλψης έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό γιατρό. Περισσότεροι από 3.400 γιατροί έχουν ενταχθεί στο σύστημα και χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 10 ειδικότητες προκειμένου να ενταχθούν στον Προσωπικό γιατρό. Ήδη την πρώτη ημέρα 50 γιατροί των 10 ειδικοτήτων δήλωσαν ότι μπαίνουν στο σύστημα του Προσωπικού γιατρού.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προσθέτει πως ο θεσμός του προσωπικού γιατρού δεν επηρεάζει την ελεύθερη πρόσβαση του ασθενούς στο ΕΣΥ:

«Η πρώτη μέρα του ανοίγματος των ειδικοτήτων δείχνει ότι θα έχουμε περισσότερους γιατρούς και άρα οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής γιατρού. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας ότι ο προσωπικός γιατρός είναι μια επιπλέον δωρεάν παροχή της πολιτείας προς τον πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η ελεύθερη πρόσβαση του ασθενούς στο σύστημα υγείας, είτε αφορά τις εξετάσεις, είτε αφορά τη συνταγογράφηση».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν