Πλεύρης: Έρχονται επιπλέον «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Σχέδιο για την παροχή περισσότερων ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι εμβολιασμένοι επειδή δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, θα πρέπει να έχουν περισσότερη «κανονικότητα» στην καθημερινότητά τους, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Την ισορροπία αυτή, όπως αποκάλυψε, θα φροντίσει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, με νέες ρυθμίσεις που θα φέρει το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως σε μικτούς χώρους θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και όχι για τιμωρία όσων έχουν αποφασίσει να μην κάνουν εμβόλιο. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το σύστημα υγείας ενισχύεται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Σημείωσε πως από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο και μπορούν να γίνονται τεστ, το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, «η οικονομία δεν κλείνει, δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων».

 Πλεύρης: «Δεν θέλουμε να κλείνουμε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα – Αξιολογούμε την επιδημιολογική εικόνα»

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο ίδιος ανέφερε ότι μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου και βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα, αφού υπάρχει το εμβόλιο, «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα».

Έτσι, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις και αν δεν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες είναι σαφώς περισσότερες.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας πως έχουμε ακόμη τη δυνατότητα για μαθήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, ενώ επανέλαβε πως τα κρούσματα στα παιδιά είναι ακόμη λιγότερα από τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν